Kovia sade- ja ukkoskuuroja juhannuksena – paikoin jopa 30 astetta lähellä

Juhannusviikonlopun aikana päästään paikoin jopa hellelukemille, mutta kovia sade- ja ukkoskuuroja on liikkeellä.

Perjantaina eli juhannusaattona lämpimintä ja aurinkoisinta on ennusteen mukaan maan keskiosassa, paikoin jopa helleraja 25,1 astetta voi olla lähellä.

– Itä- ja Pohjois-Suomessa räväkät ukkoskuurot varjostavat aattoa. Etelärannikkoa puolestaan viistää sadealue. Tämän hetken ennusteen mukaan sadealue levittäytyy lounaaseen iltapäivällä ja myöhemmin iltapäivällä pääkaupunkiseudulle. Voi olla, että sade jää kapean rannikkokaistaleen asiaksi eikä levittäydy kovin pitkälle sisämaahan, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Lauantaina maan keskivaiheilla tulee runsaitakin ukkossateita.

– Etelämpänä on jonkin verran pilvisyyttä ja paikoin sadekuuroja, mutta helteellekin on hyvät mahdollisuudet.

Keski-Suomessa sateen alla lämpötilat ovat alle 20 asteessa. Lapissa sadekuurot ja aurinkoiset hetket vaihtelevat ja siellä lämpötilat ovat 15 asteen molemmin puolin.

Sunnuntai näyttää tämän hetken ennusteen mukaan laajalti aurinkoiselta ja lämpimältä.

– Etelä- ja Keski-Suomessa on laajemmalti hellelukemia, paikoin jopa 30 astetta voi olla lähellä. 20 asteen raja kulkee Keski-Lapin korkeudella, mutta Pohjois-Lapissa on tuossa vaiheessa koleampaa, ennustaa Markus Mäntykannas.

Alkuviikolla sää näyttää viilenevän juhannuksen lukemista, mutta sää on ensi viikolla melko lämmintä. Suomi on kuitenkin matalapaineiden reitillä ja jo maanantaiksi on tulossa sateita.

Paikkakuntakohtaiset juhannusennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Uusimmat