Nyt puhuu ulos ajettu Jukurit-valmentaja – raivostumisen taustalla oli muutakin kuin yksi tilanne

Jukurit-valmentaja Marko Kauppinen poistettiin pelistä 1:39
Jukureiden päävalmentaja Marko Kauppinen raivostui tuomareille ja lensi ulos.

Jukurien päävalmentaja Marko Kauppinen puhuu nyt MTV Urheilulle eilisestä ulosajostaan. Kauppinen joutui jättämään aition toisessa erässä raivostuttuaan jääkiekon SM-liigan ottelussa Tapparaa vastaan.

Jukurien Brandon Yip oli tapahtumahetkellä saamassa kahden minuutin rangaistusta ja koski tämän jälkeen kiekkoon laidassa, mutta tuomaristo ei vielä viheltänyt peliä poikki tulkitessaan, ettei kiekko ollut kunnolla Yipin hallussa. Päävalmentaja Kauppinen protestoi tätä voimakkaasti. Lopulta tuomaristo kuitenkin katkaisi pelin, Yip lähti koukkaamisjäähylle ja Kauppinen ajettiin samalla ulos epäurheilijamaisesta käyttäytymisestä.

– Haista sinä... kaikui tämän jälkeen hallissa.

Voit katsoa tilanteen pääkuvan videolta.

Kauppinen kommentoi tapausta MTV Urheilulle sunnuntaina aamupäivällä.

– Ei minulla ole oikeastaan mitään muuta kommentoitavaa kuin että tunne on joskus pelissä mukana ja joskus pitää nostaa käsi pystyyn, että itsellä nousee liikaa tunteet pintaan. Joskus sitten pelaajilla nousee tunteet pintaan. Se oli pelitilanne, ja mennään eteenpäin, Kauppinen sanoi alkuun.

Kauppisen mukaan hänen reaktionsa ei johtunut vain kyseisestä tilanteesta, vaan laajemmasta tapahtumakulusta.

– Se oli jatkumoa kaikesta, mitä siinä oli tapahtunut. Ei se yksittäinen tilanne sitä tunnereaktiota tuonut.

Jukurien apuvalmentaja Jari Kauppila toi ottelun lehdistötilaisuudessa esiin, että tuomaristo näki hänen mukaansa pelin eri lailla kuin Jukurit. Päävalmentaja Kauppinen yhtyi tähän näkemykseen.

– Näin voisi sanoa, mutta se on jääkiekkoa ja yksittäinen peli. Ei sitä kannata jäädä sen enempää ruotimaan. Se on tapahtunut, ollut ja mennyt. Mennään eteenpäin, Kauppinen tokaisi.

"Jokaisesta asiasta voi jokainen oppia"

Lehdistötilaisuus: Jukurit - Tappara 4:16
Jukurien apuvalmentaja Jari Kauppila latasi kovaa tekstiä ottelun lehdistötilaisuudessa. Kuvassa lehdistötilaisuuden aloittanut Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola.

Kauppinen ajettiin ulos, kun vierasjoukkue Tappara johti ottelua 3–2. Tamperelaiset menivät lopulta menojaan ja voittivat taiston lukemin 7–4.

Kauppinen ei avannut suoraan, käytiinkö tapahtunutta hänen osaltaan joukkueen kanssa sittemmin läpi.

– Välillä meillä kaikilla läikkyy. Olen aina sanonut, että tärkein päivä on tämä päivä, eiliseen emme pysty vaikuttamaan. Tehdään tänään taas asiat niin hyvin, että huomenna ollaan parempia. Jokaisesta asiasta voi jokainen oppia, hän sanoi.

Kauppinen myös vahvisti, ettei Jukurit aio ryhtyä tapauksesta jatkotoimiin.

Kauppinen siirtyy tämän kauden jälkeen Jukureista Suomen poikien maajoukkuevalmentajaksi. Jukurit on tällä hetkellä SM-liigassa pari pykälää pudotuspeliviivan alapuolella 12:ntena.

Lue myös:

    Uusimmat