Lewis Hamiltonilta viiltävä kuitti rasistisen solvauksen laukoneelle F1-legendalle

F1-tähti Lewis Hamilton on lähettänyt vastauksensa Nelson Piquetille, joka nousi tiistaina otsikoihin solvattuaan seitsenkertaista maailmanmestaria rasistisesti viime marraskuussa.

Legendaarinen brassikuljettaja haukkui Hamiltonia CNN Brasilian mukaan "pikku n****riksi" kommentoidessaan viime kesän Silverstonessa nähtyä kolaria brittikuskin ja Max Verstappenin välillä.

Hamilton vastasi Piquetille Twitterissä. Ensin hän otti asiaan kantaa nasevalla kuitilla, vastatessaan erään F1-kannattajan vitsiin.

– Mitä jos Lewis Hamilton vain twiittaisi: "Kuka v**tu on Nelson Piquet?", sanoi Harry.

– Niinpä, kuvittele, vastasi Hamilton, saaden faninsa luonnollisesti innostumaan vastauksissa.

Näin Hamilton ei kuitenkaan twiitannut. Mercedeksen huippukuljettaja julkaisi kuitenkin vielä toisen twiitin portugaliksi, ja kolmannen englanniksi, puhuen aiheesta totisemmin.

– Keskittykäämme ajatusmaailman muuttamiseen, hän lisäsi.

– Kyse on muustakin kuin kielestä. Näiden vanhanaikaisten ajattelutapojen on muututtava, eikä niillä ole sijaa urheilussamme. Olen ollut koko elämäni ajan näiden asenteiden ympäröimänä ja niiden kohteena. On ollut runsaasti aikaa oppia. On tullut aika toimia.

Viikko sitten F1-talli Red Bull hyllytti kuskiakatemiaansa kuuluvan ja reservikuljettajana toimivan Jüri Vipsin hänen käytettyä samaa n-sanaa videopelilähetyksen aikana.

Juttua päivitetty 20.18: Korjattu ingressi, Hamilton on seitsenkertainen maailmanmestari, ei nelinkertainen.

Lue myös:

    Uusimmat