Mainos

Nyt päitä putoaa - Scotland Yardin päällikkö eroaa salakuuntelukohun vuoksi

Suur-Lontoon poliisin Scotland Yardin päällikkö eroaa tehtävästään News of the World -lehden salakuunteluskandaalin vuoksi.

Poliisipäällikkö Paul Stephenson sanoo, ettei tiennyt salakuuntelun laajuudesta, mutta kiistää tehneensä mitään väärin. Poliisia on arvosteltu siitä, ettei se aiemmin tutkinut kunnolla epäilyjä lehden harjoittamasta salakuuntelusta.

Scotland Yardilla väitetään olleen läheiset välit Rupert Murdochin mediaimperiumiin, johon News of the World kuuluu. Poliisien epäillään myyneen tietoja News of the Worldille ja muille lehdille. Asiasta on käynnistetty poliisin sisäinen tutkinta.

Scotland Yardia on arvosteltu myös siitä, että se palkkasi News of the Worldin entisen apulaispäätoimittajan Neil Wallisin neuvonantajaksi vuonna 2009. Wallis pidätettiin torstaina salakuuntelujupakan takia.

Myös Stephensonin henkilökohtainen suhde Wallisiin on noussut otsikoihin. Brittimedian mukaan Stephenson vietti aiemmin tänä vuonna viisi viikkoa ilmaiseksi luksuskylpylässä, jonka pr-tehtävissä Wallis työskenteli.

Scotland Yardin mukaan Stephensonin majoituksen ja ateriat tarjosi kylpylän johtaja, joka on poliisipäällikön henkilökohtainen ystävä.

Lontoon poliisi pidätti aiemmin päivällä Murdochin oikean käden Rebekah Brooksin kuulustellakseen häntä puhelinten hakkeroinnista ja korruptiosta. Pidätys liittyy salakuunteluskandaalin tutkintaan. Brooks on nyt vapautettu takuita vastaan.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.