Mainos

Oikotiellä myydään "äijäkohdetta": Välittäjä on saanut bunkkerista lukuisia kyselyjä

Oikotiellä on tällä hetkellä varsin mielenkiintoinen "äijäkohde" myytävänä. Ilmoituksessa tarjolla on viimeksi toisessa maailmansodassa käytössä ollut bunkkeri Suoanttilassa Luumäellä.

Bunkkeri on todellisuudessa valtion Senaatti-kiinteistöjen omistuksessa, mutta siihen saa käyttöoikeuden ostamalla sitä ympäröivän tilan. Kohteesta pyydetään 29 000 euroa.

Oikotien myynti-ilmoitus on otsikoitu: Nyt on kunnon äijäkohde myytävänä. Ilmoituksen perusteella ostajaksi etsitään sotahistoriaharrastajaa, erämiestä tai erähenkistä kaveriporukkaa.

Tällaista kohdetta ei varmastikaan ihan joka päivä tule asuntovälittäjän eteen. Lappeenrantalainen Asuntomesta Oy LKV sai kohteen myyntiin yksityiseltä tilan omistajalta. 

– Meille on tullut toistakymmentä kiinnostunutta kyselyä kohteesta, ja osa on käynyt paikan päällä katsomassakin sitä. Olenkin sanonut, että nyt kaikki erämiehet ovat heränneet talviuniltaan oikein kertaheitolla, sanoo kohdetta välittävä Ulla Hartikainen Asuntomesta Oy LKV: stä Lappeenrannasta.

Oikotien kautta myynti-ilmoitukseen oli eilisen päivän aikana tullut jopa 21 000 klikkausta.

– Koko rumba lähti liikkeelle siitä, kun tämän omistajan kaverit alkoivat Facebookissa jakamaan kohdetta. Nyt ilmoitus on levinnyt kulovalkean tavoin ja vaikuttaa siltä, että koko maassa tiedetään, että bunkkeri on myynnissä, nauraa Hartikainen.

Ulla Hartikainen on eiliseen puoleenyöhön asti vastaillut sähköpostitse innostuneiden ja mahdollisten ostajien kysymyksiin. Yleisin kysymys on ollut, onko bunkkeri hyväkuntoinen ja mitä tilalle voi rakentaa. Itse 0,45-hehtaarin tilalla rakennusoikeutta on vielä rutkasti jäljellä.

– Ravintolaa bunkkeriin ei saa laittaa, joku on heittänyt sellaisenkin idean, Hartikainen ohjeistaa.

Käytännöllisesti katsoen täysin korvessa sijaitseva bunkkeri on viimeksi ollut käytössä toisen maailmasodan aikana. Bunkkeri tiloineen sijaitsee entisen elämysmatkailua järjestävän Naulapää-nimisen tilan naapurissa. Kun Naulapää aikoinaan myytiin pois, omistajalle jäi edelleen Linnake-Naulapää tila, jolla bunkkerikin sijaitsee.

– Bunkkeria olisi jo aikoinaan voinut kehittää vaikkapa niin, että siellä olisi järjestetty yöpymisiä tai muuta sellaista elämyksellistä, mutta se on ollut käyttämättömänä, Hartikainen miettii.

Bunkkerin ympärillä on 700 kuutiota hyväkuntoista betonia. Bunkkerissa on Hartikaisen mielestä hyväkuntoiset tilat jopa 20 henkilön majoittumista varten. 

Bunkkeria voisi Hartikaisen mielestä hyvinkin käyttää vakituisena vapaa-ajanviettopaikkana tai vaikkapa elämyshotellina. Mahdollisilla ostoehdokkailla on ollut hyviä ideoita lähteä kehittämään aluetta. Kaivokin on lähistöllä.

– Sähköä, vettä tai viemäriä bunkkerissa ei ole, mutta ne on saatavissa, tietää Hartikainen.

Hartikaisen ja alueen omistajan mielestä tilalle pitäisi löytää erähenkinen ostaja, joka arvostaisi historian havinaa. Senaatti-kiinteistöllä on oma vaatimuksensa mahdollisen ostajan suhteen: tila bunkkereineen myydään vain Suomen kansalaiselle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.