Haluaisitko elää villissä lännessä? Ähtärissä voi olla myynnissä toiveidesi täyttymys

Ähtärissä on kaupan kiinteistö, joka tuo mieleen lehmipojat ja paukkuvat kuudestilaukeavat. Myynnissä on näet ehta "lännenkylä".

Huutokaupat.comissa myynnissä olevaa kohdetta luonnehditaan myynti-ilmoituksessa sanoin "legendaarinen lännenkylä Ähtärissä, monien mahdollisuuksen kiinteistö". Kuvista näkyy, että kyseessä on joukko rakennuksia, jotka muodostavat villin lännen elokuvat mieleen tuovan pienen 1800-luvun loppupuolen amerikkalaisen pikkukaupungin saluunoineen, hotelleineen, seriffin toimistoineen ja lainsuojattomien iskua odottavine pankkeineen.

Lännenkylän voi muistaa osa lukijoista, sillä paikka oli omanlaisensa nähtävyys. Laajassa artikkelissaan Yle kertoo, että Ähtärin lännenkylä perustettiin vuonna 1987. Eräänlaisessa teemapuistossa työntekijät olivat pukeutuneet villin lännen tyyliin ja puistossa tapahtui jos jonkinlaista lännenelokuvista tuttua touhua. Puisto suljettiin 1991, ja puiston kohtaloksi muodostui perustajan mukaan lama.

Sittemmin ila on nähdyt jos jonkinlaista elämää seksimessuista lännenratsastukseen.

24-vuotias Leander toteuttaa unelmaansa – haaveilee 150 biisonin farmista 2:00
Katso video: 24-vuotias Leander toteuttaa unelmaansa – haaveilee 150 biisonin farmista!

Kiinteistö kaipaa remonttia

Lännenkylän omistaa Vammalan Romu Oy, joka sivuillaan luonnehtii kiinteistön kuntoa seuraavasti: "Paljon on korjattu, mutta vielä riittää puuhaa". Asumispinta-alaa ilmoituksen mukaan 300 neliömetriä ja kiinteistön pinta-ala on 2,143 hehtaaria.

Puistoa myyvä Mauno Huhtala kertoo, että 1980-luvulla rakennetussa kiinteistössä on ostajalle remontoitavaa, sillä tilat ovat olleet pitkään tyhjänä. Hän ajattelee, että paikka tarjoaisi uudelle omistajalle paljon mahdollisuuksia jo sen vuoksi, että paikan lähellä on Ähtärin eläinpuisto ja vieressä on junan seisake on aivan portin vieressä. Paikalle voisi hänen mukaansa sopia ravintolatoiminta, vuokrattavat tilat esimerkiksi polttariporukoille tai vaikkapa kesätori.

Aivan käyttämättömänä rakennukset eivät ole olleet. Huhtala kertoo, että kiinteistössä on ollut vuokralainen ja kaupatkin kylästä ovat olleet vireillä, vaikkakin sittemmin kariutuneet.

Jutun kirjoitushetkellä sunnuntai-iltapäivänä huutokaupan korkein tarjous lähenteli 3000 euroa.

Oletko aina haaveillut omasta villin lännen kylästä? Tämä tuhansien kilometrien päässä oleva länkkärimaisema olisi nyt myytävänä – muhkea hintalappu saattaa tosin haastaa pankkitilisi! 2:09
Uuden-Seelannin maaseudulla myytiin taannoin samalla teemalla rakennettua Mellonsfollyn kylää.

Lue myös:

    Uusimmat