Mainos

Kuvat: Rovaniemellä kaupattiin vanha armeijan luola, jonka alkuperäinen käyttötarkoitus on salaisuus – jättitarjouksen tehnyttä ostajaakaan ei paljasteta

Senaatti-kiinteistöt huutokauppasi poikkeuksellisen kohteen Rovaniemellä. Napapiirin kupeessa sijaitseva, Puolustusvoimien käytössä aiemmin ollut 600-neliöinen luola vaihtaa näillä näkymin omistajaa yli 700 000 euron hintaan.

1970-luvulla kaivettu luola on toiminut laitetilana ja ollut aiemmin Puolustusvoimien käytössä. Luolan alkuperäinen käyttötarkoitus on kuitenkin hämärän peitossa, sillä sitä ei ole suostuttu paljastamaan.

Valtion kiinteistöjen hallinnoinnista vastaavasta Senaatti-kiinteistöistä vakuutetaan, että nykyisellään luolassa ”ei ole mitään maanpuolustuksellista”. Tämän vuoksi potentiaalisia ostajia ole tarvinnut karsia millään tavalla.

– Se on ollut tarjolla ihan kenelle tahansa. Emme ole asettaneet rajoitteita sen myyntiin, myyntipäällikkö Jyrki Maikola kertoo.

Huutokilpa kiihtyi loppua kohden

Vielä puolenpäivän aikaan luolasta tehty korkein tarjous oli noin 80 000 euroa. Kiinteistön hinta kuitenkin kipusi huutokaupan viime minuuteilla huimaa vauhtia ja viimeinen tarjous oli lähes kymmenen kertaa suurempi.

Näillä näkymin luola vaihtaa omistajaa 704 000 eurolla.

Hintaan kuuluu luolan lisäksi noin 40 hehtaaria metsää ja pätkä rantaviivaa. Itse luolasta löytyy varavoimakone sekä öljysäiliö 15 000 litran polttoainelastilla. Myös ne ovat osa kauppaa.

Lisukkeista huolimatta noin 15 kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta sijaitseva kiinteistö näyttäisi osoittautuneen melko arvokkaaksi.

Luolan hyödyntäminen vaatii mielikuvitusta

Maikola ei paljasta, kuka tiukkaa huutokilpaa käynyt ostaja on tai että onko kyseessä yksityishenkilö, yritys vai jokin muu taho. Hän ei myöskään lähde arvioimaan sitä, millaista käyttöä luolalle on kaavailtu.

Hän kuitenkin toteaa, että luolan hyödyntäminen vaatii ”melko paljon mielikuvitusta”.

Luolakauppa viedään Senaatti-kiinteistöjen hallituksen nuijittavaksi joulukuussa. Maikolan mukaan luola siirtynee ostajan haltuun ensi vuoden puolella.

Senaatti-kiinteistöissä ollaan tyytyväisiä huutokaupan lopputulokseen. Maikola kertoo yllättyneensä kiinteistön lopullisesta hinnasta.

– Seurasin nettihuutokaupan kulkua ja minulla oli heti tiedossa, kun viimeinen tarjous jäi voimaan.

– Kyllähän se myyntihinta ehkä hiukan yllätti. Olemme oikein tyytyväisiä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.