Onko tässä Suomen halvin omakotitalo? Juhani myy sympaattista tönöään muutamalla tonnilla

Tältä näyttää 9,7 miljoonan euron asunto 0:50

Asuntomyyntisivusto Etuovi.comissa on myynnissä kenties Suomen edullisin omakotitalo. Taloa myyvän Juhani Inkeröisen mukaan suuresta kiinnostuksesta huolimatta Kauhavalla sijaitseva talo saunoineen ei ole mennyt kaupaksi. 

Katso videolta, miltä näyttää lähes kymmenen miljoonaa euroa maksava asunto.

5 900 euroa. Tällä hinnalla irtoaisi 1940-luvulla rakennettu omakotitalo Kauhavan Kortesjärveltä. Vertailun vuoksi samaisella asuntomyyntisivustolla omakotitalojen hinnat vaihtelevat Kauhavalla 25 000–345 000 euron välillä.

Inkeröisen mukaan kiinnostusta 50 neliön kokoista taloa kohtaan on ollut, mutta kaupat uupuvat. 

Suomalainen unelma?

Punainen tupa ja perunamaa on usein mielletty suomalaisen asumisen unelmaksi. Inkeröisen mukaan kauppahintaan kuuluvat talon lisäksi tontti ja vesiliittymä. Kaupan päälle tulisi käyttökuntoinen saunarakennus. 

– Nykyisin pitäisi kaikki olla valmiina, vedet ja sähköt, kaikki. Vaikka tällä hinnalla. Pelkästään tontti ja vesiliittymä maksavat viisi tonnia, Inkeröinen päivittelee. 

Tekijää tarvitaan

Inkeröisen mukaan 1940-luvulla rakennetun omakotitalon ensimmäinen omistaja myi talon vanhoilla päivillään nuorelle parille. Nuoren parin aikana talossa sattui vesivahinko.

Tämän jälkeen talo päätyi Inkeröiselle kolmisen vuotta sitten. Nykyinen omistaja kertoo purkaneensa vesivahingon vahingoittaman keittiön lattiat pois. Inkeröisen mukaan nyt nähtäväksi jää, mätäneekö talo käsiin. Tällä hetkellä talo ei ole asumiskäytössä. 

– Sellaiselle talo kävisi hyvin, jolla naulat ja vasara pysyvät kädessä, nykyinen omistaja summaa talon kohtaloa. 

Lue myös:

    Uusimmat