Nyt menevät ennätykset uusiksi! Puolassa avataan maailman syvin uima-allas

0:54
Uskaltaisitko astua tähän uima-altaaseen? Yhdysvaltain Houstonista löytyy uima-allas, joka ei todellakaan sovi heikkohermoisille!

Puolassa avataan loppukesällä maailman syvin uima-allas, kertoo UNILAD

Meillä kaikilla on omat käsityksemme siitä, miltä uima-altaat tavallisissa uimahalleissa näyttävät. Uimareille tarkoitetut uimaradat ovat 25 tai 50 metriä pitkiä ja parin metrin syvyisiä. Jos uima-altaan reunalta löytyy hyppytorni, syvyyttä on muutaman lisämetrin verran.

Puolassa päätettiin kuitenkin kirjoittaa historiankirjat uusiksi. Maassa tullaan viemään uinti- ja sukelluskokemukset uusille tasoille, kun Puolassa avataan elokuussa maailman syvin uima-allas.

Paikalliset tiedotusvälineet kertovat, että allas on syvimmillään jopa 45 metriä syvä, eli viisi metriä syvempi kuin aiemmin maailman syvimpänä altaana tunnettu Y-40-allas Italiassa.

Deepspot-uima-altaassa on vettä yhteensä 27 uima-altaan edestä ja altaan täyttämiseen kuluu kahdeksan tuhatta kuutiometriä vettä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä​​​​​​​

Maailman syvin uima-allas tulee olemaan avoinna kaikenlaisille uimareille ja sukeltajille – niin aloittelijoille kuin ammattisukeltajillekin. Deepspotissa on vedenalainen tunneli, jonka näkymät ovat henkeäsalpaavat – kirjaimellisesti. Lisäksi uimalan mukavuuksiin kuuluvat muun muassa useita ravintoloja, konferenssitiloja sekä hotellihuoneita, joista on näkymät uima-altaalle.

45 metriä ei riitä – tulossa vieläkin syvempi allas

Vaikka Deepspot tuleekin rikkomaan uima-altaiden syvyysennätyksen, uimala ei ole ennätyksenhaltijana kauaa. UNILADin mukaan Blue Abyss avaa ensi vuonna uima-altaan, joka on syvimmillään 50 metriä syvä.

– Uima-altaalla on useita sisäänkäyntejä ja altaassa on erisyvyisiä alueita, jotka sopivat monenlaiseen toimintaan ja samanaikaisiin käyttötarkoituksiin, Blue Abyssin verkkosivuilla kehutaan.

Blue Abyss kerrotaan olevan nykyaikainen laitos, joka pyrkii olemaan maailman johtava syvänmeren sekä avaruuden ympäristöalojen tutkimus-, koulutus- ja testauskeskus. Uima-allas soveltuukin esimerkiksi astronauttien harjoituspaikaksi. 

– Tämä on valtava hanke, joka tulee olemaan perintönä tuleville sukupolville, hankkeen vireille laittanut sukellusopettaja ja teknologiakonsultti John Vickers visioi.

Katso video Blue Abyss -altaasta täältä

Juttuun tarkennettu uimaratojen pituus 20 metristä 25 ja 50 metriin 18.3.2019, kello 9.37. 

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja