Päätöntä vauhtia paahtanut kuski ilmiantoi itsensä poliisille – syynä tämä video

Kroatialainen hypersähköauto kiihtyy nollasta sataan nopeammin kuin F1-auto 0:42
Kroatialainen hypersähköauto Rimac C Two kiihtyy nollasta sataan nopeammin kuin F1-auto. Yksi auton harvalukuisista ostajista on F1-maailmanmestari Nico Rosberg. Katso videolta, miltä auto näyttää. Neverasta löydät kuvan jutun lopusta.

Superautoja valmistavaa yhtiötä edustava testikuljettaja antoi mahdolliselle asiakkaalle takuulla unohtumattoman elämyksen, mutta maksaa siitä nyt kalliin hinnan.

Kroatialainen hyperautovalmistaja Rimac esitteli viime viikolla uuden Nevera-mallinsa ja järjesti heti perään maistiaistilaisuuden, jossa potentiaaliset asiakkaat pääsivät auton kyytiin.

Prospekteille tarjotaan mahdollisuus päästä radallekin uutukaisen kyydissä, mutta kaikki Rimacin testikuljettajat eivät malttaneet olla demonstroimatta auton suorituskykyä myös tiellä.

Ja kuten arvata saattaa, voivat sähköisen hyperauton 1 914 hevosvoimaa aiheuttaa enemmän menohaluja kuin yleisellä tiellä olisi varsinaisesti tarpeen.

232 km/h yleisellä tiellä

Jutun perästä löytyvällä YouTube-videolla Rimacin vaatteisiin sonnustautunut mies kiihdyttää Neveralla peräti 232 kilometrin tuntinopeuteen kapealla vuoristotiellä, eikä tunnu olevan kovin huolissaan muusta liikenteestä. Videon hurjasta ylinopeudesta on mitä ilmeisimmin kuvannut Neveran ostajaehdokas. 

Kroatian Dubrovnikissa kuvattu video levisi alun perin Redditissä, josta se kuitenkin poistettiin nopeasti. Ei kuitenkaan ennen kuin joku kerkesi ottamaan sen talteen, ja nyt suoritus on koko maailman nähtävissä YouTubessa.

Tiedossa ei ole, oliko henkilö varsinaisesti Rimacin työntekijä, mutta kroatialaisvalmistajan perustaja ja toimitusjohtaja Mate Rimac otti tapaukseen kantaa henkilökohtaisella Facebook-tilillään.

– Asenteemme on selvä: Korostamme kaikille asiakkaillemme, vieraillemme ja työntekijöillemme, että nämä ajot tapahtuvat yleisillä teillä ja että lakia on noudatettava, kroatialaismiljardööri totesi.

– Videolla näkyvä kuljettaja on ilmiantanut itsensä poliisille. Poliisi kuulusteli häntä, ja hän tulee saamaan rangaistuksen aivan samaan tapaan kuin kuka tahansa muukin tässä tilanteessa, herra Rimac jatkoi.

Rimac Neveraa tullaan valmistamaan vain 150 kappaletta.

Videon löydät alempaa jutun perästä.

Katso video alta.

Lue myös:

    Uusimmat