Mainos

Nyt kylmenee! Suomi jää pian viileän ilmakuplan sisälle – "Kyllä talvisää jättää hetkeksi hiihtokelit jälkeensä"

3:13
Katso videolta koko sääennuste.

Suomi hytisee pian kylmässä ilmakuplassa, jos sääennustuksia on uskominen. Takatalvesta voidaan puhua nyt varmana asiana. 

– Melkein 15 senttimetriä on lunta tulossa osaan maata, kovimmin pyry varmasti koettelee maan itäosaa, toteaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi

Tällä hetkellä sateet tulevat vielä pääasiassa vetenä, mutta Rintaniemen mukaan sadealue alkaa pikku hiljaa muuttua lumiseksi ympäri maata. 

– Ensimmäiseksi sade muuttuu lumeksi Kainuussa, sitten vähitellen myös keskisen Suomen alueella.

Pyry tuo mukanaan jopa 15 senttimetriä lunta

Takatalvi ei ole mikään kummallinen asia pohjoisessa Suomessa, mutta Rintaniemen mukaan kevät on tullut tänä vuonna harvinaisen ajoissa. 

– Mielenkiintoista nähdä miten kasvukauden käy, kevät on nyt pari-kolme viikkoa etuajoissa luonnon suhteen. Saa nähdä miten takatalvi vaikuttaa lämpöherkkiin kasveihin, kun lunta saadaan kenties aivan eteläistä rannikkoakin myöten.

Takatalvi sinetöidään viimeistään ensi yönä, jolloin myös etelän vesisateet muuttuvat lumipyryksi. Maan keskiosaan on myös huomenna odotettavissa noin 15 senttimetrin lumikertymä, joten kesärenkaiden kanssa liikenteeseen sujahtamista kannattaa harkita kaksi kertaa.

– Perjantain jälkeinen yö jää pakkaselle, joten kyllä talvisää jättää maan keskiosaan hetkeksi hiihtokelit jälkeensä, Rintaniemi kertoo.

"Suomen kesä tulee sahaten"

Kylmää kyytiä saadaan myös ensi viikolla, sillä Rintaniemen mukaan Suomea on lähestymässä arktinen ilmamassa.

– Suomi jää pitkäksi aikaa viileän ilmakuplan sisälle, eikä kymmenenkään asteen lämpötiloja nähdä tässä ainakaan ensi viikon alkuun mennessä.

– Suomen kesä tulee yleensä sahaten. Tämä on nyt se takapakki, joka yleensä koetaan.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja