Nyt kuohuu! Oma manageri lyttäsi EM-finaalin hävinneen suomalaisen – nyrkkeilijältä raju vastaisku: "En hyväksy paskaa"

Nyrkkeilijä Lotta Loikkanen ja hänen managerinsa Markku Pirinen ovat ajautuneet rajuun sanasotaan Loikkasen tappioon päättyneen naisten kärpässarjan Euroopan mestaruusottelun jälkeen.

Puolalainen Ewelina Pekalska otti perjantaina Loikkasesta pistevoiton Puolassa käydyssä ammattilaisten EM-ottelussa 97–93. Pekalska oli aiemmin saavuttanut kaksi olympiatyylin EM-hopeaa.

Naisten alemman kärpässarjan Euroopan rankingin ykkönen Loikkanen pystyi valmentajansa Jarmo Tolvasen arvion perusteella hyvään esitykseen luokkaa ylempänäkin. Tolvanen näki ottelijoiden välisen eron pienenä.

– Lotta hallitsi kyllä keskikehää ja vei kamppailua kaikki erät, mutta iskujen riittämättömyys antoivat Pekalskalle liikaa aikaa tehdä näyttäviä vastaiskuralleja, Tolvanen kommentoi tiedotteessa.

Oululaista Steel Ring -tallia edustavan Loikkasen manageri ja Steel Ringin päämies Markku Pirinen latasi sen sijaan tylympää tekstiä. Loikkanen ei ollut hänen mukaansa lähelläkään voittoa.

– Ottelutaktiikka oli alun perin suunniteltu niin, että jos suinkin on mahdollista, on ensierät saatava riistetyiksi. Tämä ei onnistunut. Ei likimaillekaan. Päinvastoin. Juuri ensimmäisissä kolmessa erässä Pekalska oli vahvimmillaan ja sai revittyä huolestuttavan leveän eron Oriveden iskijättäreen. Siitä olikin sitten enää paha nousta. Eikä noustukaan, Pirinen kommentoi Steel Ringin Facebook-julkaisussa.

Pirinen katsoo Loikkasen kyllä hallinneen keskikehää, mutta kokee Pekalskan olleen vastaiskuissaan ja näennäisissä hyökkäyksissään selvästi näyttävämpi ja tasapainoisempi kuin suomalainen. 

– Vaikka loppuerissä ottelu tasaantui lujasti, niin lopulta kaksi kolmesta tuomarista luki niissäkin kaikki vähänkin tasaisemmat erät aina puolattaren eduksi. Eikä siitäkään voi moittia tuomareita. Pekalska iski lujemmin, näyttävämmin ja kykeni ns. seisovat hetket päättämään liki aina edukseen.

Pirinen arvioi ottelun kehätuomarin tavoin Pekalskan eduksi 97–93. Vaikka Steel Ring voi hänen mukaansa olla Loikkasen tekemisestä ja asenteesta ylpeä, manageri päättää analyysinsä koruttomasti.

– Lotan nyrkkeilyosaaminen on yhä kovin puutteellista. Vaikka pelisilmää, röyhkeyttä ja voitonnälkää onkin, eivät nyrkkeilylliset taidot, väistöt, sivuaskeleet, puhtaat suorat, irtonaiset koukkusarjat, ottelu- ja käsiasento, ole riittävän korkealla tasolla. Niissä on vain liikaa pitkän thaiuran karstaa. Siinä iso ongelma onkin. Melkeinpä Himalajan korkuinen, Pirinen sivalsi.

Manageri viittasi kommenttinsa lopussa Loikkasen taustaan thainyrkkeilyssä, jossa hän on voittanut yhden amatöörien ja yhden ammattilaisliiton maailmanmestaruuden.

"Manageri, joka ei tiedä harjoittelustani yhtään mitään"

Loikkanen ei katsonut managerinsa analyysiä hyvällä.

– On mutkin aika kovissa liemissä keitetty, mutta tämä tosiaan yllätti. Koko ajan olen tiennyt, että manageri Pirisen suunnalta luottoa ei ole ollut, mutta tämä oli tosiaan ala-arvoista, Loikkanen vastasi Facebookissa Boxing.fi-sivuston mukaan.

Loikkanen kirjoitti Facebook-julkaisussaan valmistautuneensa otteluun täydellä sydämellä ja niillä resursseilla, joita hänen käytössään on. 36-vuotias suomalainen korostaa treenaavansa ympäri vuoden, jolloin hänen ei tarvitse aloittaa alusta yhtä ottelua varten.

Loikkanen kertoo myös valmistautuneensa loppuvuoden niin hyvin kuin koronatilanteessa oli mahdollista, tehneensä joulukuun puolikasta työviikkoa ja pyhittäneensä tammikuun pelkästään treenaamiselle.

– Voi olla, että otteluviikolla en saa enää unta. Kova treeni, vähäinen energia ja unettomuus ovat vaativa yhdistelmä. Silloin on tärkeää, että sinulla on tiimisi tuki ja ympärillä on ihmisiä, jotka luottavat ja uskovat sinuun. Sellaisia ihmisiä, joille et ole vain väline saada rahaa tai mainetta. Alla oleva teksti suututti ja suretti, kun sen tänään luin. Se on tallini managerin kirjoittama analyysi ottelusta. Managerin, joka ei tiedä harjoittelustani yhtään mitään, Loikkanen paalutti.

Loikkanen kirjoitti vastauksessa yhdelle kommentoijalle pitäneensä epäammattimaisesta toiminnasta suunsa kiinni, vaikka "siitä olisi enemmänkin sanottavaa". Loikkanen kertoo niin ikään Facebookissa oman tallinsa luoton olleen "koko ajan samaa paskaa".

– Jos jotain hyvää tästä paskamyräkästä voi sanoa, niin tuki jota olen saanut, on aivan huikeaa. Jo oman tallin otteluennakkoa lukiessa tunsin ettei luottoa minua kohtaan löydy. Asiasta ei juuri viitsitty edes huudella mihinkään, vaikka kyseessä oli merkittävän liiton merkittävä vyö. Pohdiskelin mielessäni, mitkä mahdollisuuteni oikein ovat, uskooko minuun kukaan? Sitten lähdin reissuun ja puhelin alkoi laulamaan. Tuli valtavasti tsemppiviestejä.

– Niitä tuli kamppailupiireistä yli lajirajojen, kokonaisilta urheiluseuroilta niin kotimaasta kuin ulkomailta, lukuisilta nykyisiltä, entisiltä ja tulevilta ottelijoilta, kavereilta ja heidän sukulaisiltaan, ihan täysin tuntemattomilta, jopa yhdeltä kokonaiselta koululuokalta. Siitä sain valtavasti voimaa. Nyt ehkä tajuan sen, että vähiten minun uraani ja valmistautumistani seurannut taho on tallini.

Nyrkkeilijä ei säästellyt sanoissaan.

– Parempi varmaan, että jatkossa raahaatte vaan niitä latvialaisia mätisäkkejä "lupaaville" nuorille miesnyrkkeilijöille, joille treeni maittaa joskus ja jouluna.

"Ei ollut tarkoitus"

Loikkanen avasi kannanottojaan myös Instagramin tarinaosiossa.

– Avasin suuni, koska en hyväksy paskaa. Olen saanut lukemattomia viestejä kaltoinkohtelusta ja suhmuroinnista, jota ammattinyrkkeilyyn ja urheiluun liittyy. Olen itsekin kokenut sitä ihan tarpeeksi ja sille on nyt täysi nollatoleranssi. Lyttääminen ja alistaminen eivät kuulu urheiluun, ja kuka sellaisia keinoja haluaa käyttää, ansaitsee balsamoinnin ja museopaikan. Jos ei tajua urheilusta, niin luulisi, että edes käytöstavoista, hän kirjoitti.

Manageri Markku Pirinen kommentoi analyysinsä aiheuttamia reaktioita maanantai-iltana Twitterissä.

– Otteluanalyysini kirvoitti ryöpyn kommentteja ja aiheutti monelle raivoa ja mielipahaa. Lotalle sen tuottama harmi ja paha mieli on tietysti kaikista ikävintä. Ei ollut tarkoitus, mutta näin nyt kävi. Lotan esitys Varsovassa oli hyvä. Sitä ei tekstini voi eikä halua kumota, Pirinen twiittasi.

Katso alta video: Timo Laine on luonut pitkän nyrkkeilijän uran paistattelematta otsikoissa – MTV Urheilu tapasi veteraanin, jonka ura jatkuu lopettamiskehotuksen jälkeenkin.

2:53
"Joka aamu herään arkisinkin viideltä ja lähden treenaamaan" – ammattinyrkkeilijä Timo Laine on aina valmis otteluun, vaikka valmistautumisaika jäisi minimiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja