Mainos

Nyrkistä saanut lenkkeilijä ei ollutkaan viaton - Riehui itse karatepotkuin

Eilen uutisoitiin iltalenkillä olleesta 50-vuotiaasta oululaismiehestä, jonka kerrottiin joutuneen ohi ajaneen polkupyöräilijän pahoinpitelemäksi Oulun Myllyojalla. Oulun poliisi kertoo nyt selvittäneensä tapauksen.

Tutkinnassa on käynyt ilmi, että poliisille pahoinpitelystä rikosilmoituksen tehnyt lenkkeilijä olikin itse aloittanut välikohtauksen.

Lenkkeilijä oli kävellyt Koivumaantien vierellä olevaa kevyenliikenteen väylää Vaalantien suuntaan. Samaan suuntaan liikkunut polkupyöräilijä lähti ohittamaan lenkkeilijää vasemmalta puolen. Lenkkeilijä tarttui ohittamassa olevan pyöräilijän pp:n ohjaustangosta kiinni ja esti ohituksen. Samalla lenkkeilijä teki useita karatelyönti ja -potkuliikkeitä pysäyttämänsä pyöräilijän suuntaan.

Pyöräilijä yritti estellä potkivaa ja huitovaa lenkkeilijää. Estelyt eivät tuottaneet tuosta. Lenkkeilijä jatkoi potku ja lyöntiliikkeitä pyöräilijän suuntaan. Pyöräiljä tunsi olona uhatuksi ja pelkäsi, että jossakin vaiheessa karatteliikkeitä tekevä lenkkeilijä vie potkun tai lyönnin loppuun saakka ja aiheuttaa hänelle vamman. Tilanne päättyi kun pyöräilijä löi kerran kämmenellä häiriötä aiheuttavaa lenkkeilijän kasvoihin.

Poliisi tutkii lenkkeilijän menettelyä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja laittomana uhkauksena ja samalla selvitetään, oliko polkupyöräilijän lyöminen lenkkeilijän kasvoihin jonkin asteinen hätävarjelutilanne vai täyttääkö se mahdollisesti jonkin asteisen pahoinpitelyrikoksen tunnusmerkistön.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.