Nuuska-Jutilan käytös tuomittiin jääkiekkoliitossa: Nyt puhuu toimitusjohtaja Nurminen

Suomen jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen myöntää MTV3:n Viihdeuutisille, että Timo Jutilan nuuskaaminen olympialaisissa oli erittäin paha arviointivirhe. Jutila joutui toimitusjohtajan puhutteluun.

Suomen pelatessa Yhdysvaltoja vastaan välieräottelussa kiekkolegenda Timo Jutila pisteli nuuskaa huuleensa. Jutila katsoi ottelua samassa aitiossa yhdessä muun muassa tasavallan presidentti Tarja Halosen, Pentti Arajärven ja Jari Kurrin kanssa.

Suomi hävisi ottelun 6-1 ja aition katselijoiden ilmeet olivat sen näköiset. Yhdessä vaiheessa presidentti Halosen nähtiin hymyilevän, samaan aikaan Juti keskittyi nuuskan ottamiseen. Jutilan nuuskaus sai Suomen jääkiekkoliitosta kovan tuomion: Jutilan nuuskaus oli paha virhearviointi.

– Luonnollisesti se oli selkeä virhearviointi hänen puoleltaan, Suomen jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen kertoo Viihdeuutisille.

Nuuskan käyttöä jääkiekkoliitto ei hyväksy. Jutilan nuuskaaminen olympialaisissa on tuomittavaa.

– Jääkiekkoliitto ei tietenkään missään nimessä hyväksy eikä kannusta nuuskan käyttöä. Olemme tehneet paljon työtä vuosien varrella ja teemme edelleen mittavaa ja monipuolista työtä nuuskankäytön vähentämiseksi.

MTV3:n Viihdeuutisten julkaiseman kuvan Nurminen on nähnyt, kuten sadat tuhannet muutkin suomalaiset.

– Kyllä kuvan olen nähnyt, mutta mitään viestiä ei ole Jutilalle, sillä käsittelemme tällaiset asiat kasvotusten.

Samassa Nurminen myöntää, että asiasta on jouduttu käymään neuvottelu Jutilan kanssa kasvotusten. Sen verran huonoa mainetta nuuskaaminen sai julkisuudessa.

– Siitä on jo keskusteltu. Minulla ei ole tarvetta kertoa keskustelun sisältöä.

Nurminen saapui Suomeen samalla koneella olympiajoukkueen kanssa tiistaina illalla ja osallistui vastaanottotilaisuuteen Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

– Tulin samalla koneella ja kävin vastaanottotilaisuudessa ja sieltä lähdin kotiin.

Katso Timo Jutilan nuuskaaminen täältä.

(MTV3-JARI KUPIAINEN)

Lue myös:

    Uusimmat