Mainos

Nurmeksessa hinkuyskäepidemia

Tavallista laajempi hinkuyskäepidemia on iskenyt Nurmekseen. Terveyskeskuslääkäri Riikka Runtin mukaan hinkuyskää on ilmennyt jo 15 perheessä, joista osaa ei ole rokotettu tätä tautia vastaan. On mahdollista, että koulujen alettua epidemia laajenee.

-Imeväisikäisille ja jo perustauteja poteville vanhuksille hinkuyskä voi olla vaarallinen. Sen vuoksi on tärkeää olla tarkkana perheissä, joissa on pieniä lapsia tai vauva syntymässä, jos on ollut kontakteja hinkuyskäisiin, Runtti sanoo. Turun yliopistollisen keskussairaalan lasten infektiotautien erikoislääkärin Jussi Mertsolan mukaan Suomessa todetaan laboratoriotestein vuosittain noin 800 hinkuyskätapausta.

Laakari tutkii kurkkua.


-Sairastuneista valtaosa on koululaisia ja nuoria aikuisia, joilta rokotteen antama suoja on jo ennättänyt heiketä. Mertsolan mukaan ilmenneen hinkuyskäepidemian vuoksi nurmeslaisilla ei ole syytä paniikkiin. -Tauti on lääkkeillä hoidettavissa. Hoito pitäisi saada alkuun parin viikon sisällä, muuten sen teho ei ole niin hyvä, Mertsola sanoo.

Hinkuyskälle on tyypillistä puuskittaiset kovat yskänkohtaukset. Mertsolan kehottaa vanhempia viemään pienet lapset, erityisesti alle puolivuotiaat lääkäriin, mikäli he alkavat yskiä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.