Nuoret miehet järjestivät alaikäisen teholle Kuopiossa – hakkasivat ja puukottivat armoa anelleen uhrin henkihieveriin

Pohjois-Savon käräjäoikeudessa käsitellään tapausta, jossa kahta nuorta miestä syytetään tapon yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä.

Kaksikko oli muun muassa teräasetta käyttäen pahoinpidellyt alaikäisen pojan teho-osastonkuntoon. Toinen syytetyistä oli tekohetkellä 20 vuotias, toinen 19. Uhri oli 17-vuotias.

Etsivät syrjäisen paikan väkivallalle

Tapaus sattui viime maaliskuun lopussa Kuopiossa. Kaksikko oli ottanut 17-vuotiaan pojan auton kyytiin ja kuljettanut tämän syrjäiseen paikkaan silminnäkijöiden ja valvontakameroiden ulottumattomiin.

Uhria puukotettiin, lyötiin ja potkittiin. Uhrin suu oli teipattu ilmastointiteipillä kiinni huutamisen estämiseksi, minkä lisäksi häntä estettiin puolustautumasta pitämällä häntä kiinni.

Haastehakemuksessa kerrotaan toisen syytetyistä kuvailleen esitutkinnassa., että uhri oli yrittänyt ryömiä suojaan, anellut armoa ja pyytänyt miehiä lopettamaan.

Lopuksi he veivät pojalta puhelimen ja tupakat, ja jättivät hänet jätettiin puukotettuna tekopaikalle. Puhelimen viennin oli pyritty vaikeuttamaan uhrin avun saamista.

Poika joutui hätäleikkaukseen

Esitutkinnassa toinen miehistä kertoi, että teon syynä olivat pojan puheet toisesta miehestä.

Uhri sai useita haavoja teräaseesta, hänen kasvoihinsa tuli lukuisia murtumia ja häneltä katkesi hammas. Puukonisku ylsi maksaan asti ja toinen reisiluuhun asti.

Uhri joutui hätäleikkaukseen ja teho-osastolle. Kasvojen vaurioita korjattiin levyin ja ruuvein, ja uhrilta poistettiin hampaita.

Miehet myönsivät esitutkinnassa väkivallan ja ovat haastehakemuksen mukaan myötävaikuttaneet rikosten selvittämisessä. Syyttäjä vaatii heitä tuomittavaksi vähintään neljän vuoden ja kuuden kuukauden pituisiin vankeusrangaistuksiin. 

Lue myös:

    Uusimmat