Joukko hakkasi miehen silmittömästi ja syyttä parkkipaikalla, uhri sai aivovaurion – vain yksi alaikäinen tekijä saatiin kiinni

8:22
Onko ylijulma väkivalta lisääntynyt poikkeuksellisen paljon? Näin vastaa rikosylikomisario Pälvi Suokas.

Alaikäinen mies hakkasi ja potki lahtelaisen ravintolan parkkipaikalla toista miestä niin, että tämä sai aivovaurion. Tekoon osallistui myös muita, mutta heidän henkilöllisyyttään ei koskaan saatu selville. 17-vuotias pahoinpitelijä tuomittiin oikeudessa.

Rikos tapahtui kesäkuussa 2019 Lahdessa. 17-vuotias mies oli yhdessä muiden kanssa lyönyt miestä nyrkillä kasvoihin ja potkinut tätä päähän sen jälkeen, kun tämä oli paetessaan kompastunut ja kaatunut. Uhri meni tilanteessa tajuttomaksi.

Pahoinpitelystä aiheutui uhrille lukinkalvon alaista verenvuotoa ja neurologisia ongelmia. Uhri kärsi tapauksen jälkeen myös traumaperäisestä stressihäiriöstä.

Oikeudessa tekijä kiisti syytteen. Hän myönsi olleensa ravintolan edustalla parkkipaikalla ja olleensa jonkinlaisessa kanssakäymisessä uhrin kanssa. Hän kertoi lyöneensä uhria kerran avokämmenellä puolustustarkoituksessa, minkä jälkeen hän oli kertomansa mukaan poistunut paikalta.

Todistajat kuitenkin kertoivat oikeudessa tilanteesta, jossa joukko romaneja kävi uhrin kimppuun parkkipaikalla.

Lähes 10 000 euron korvaukset

Tekijöistä vain 17-vuotias nuorukainen saatiin tuomiolle. Muut tekijät jäivät tuntemattomiksi.

Käräjäoikeus katsoi vuonna 2002 syntyneen nuoren miehen syyllistyneen tilanteessa törkeään pahoinpitelyyn nuorena henkilönä. Rangaistukseksi määrättiin 1 vuosi ja 4 kuukautta ehdollista vankeutta. Uhrille hän joutuu maksamaan lähes 10 000 euron vahingonkorvaukset.

Nuorukainen valitti tuomiostaan Itä-Suomen hovioikeuteen, joka ei kuitenkaan löytänyt syytä muuttaa käräjäoikeuden ratkaisua.

Hovioikeudelle pahoinpitelyn uhriksi joutunut mies vielä kertoi, ettei hän tiedä miksi tilanne parkkipaikalla oli päättynyt väkivaltaisesti.

Mitään edeltävää riitaa ei hänen mukaansa ollut. Hänen mukaansa tilanne oli alkanut siitä, kun yksi parkkipaikalla olleista nuorista oli potkinut hänen autoaan. Hän oli kieltänyt nuorukaista, minkä jälkeen hänet oli pahoinpidelty.

Käräjäoikeuden tuomio jäi siis voimaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja