Nuorten Leijonien kulmakivi on joutunut loukkaantumisten runtelemaksi – luetteli karun listan vammoistaan

Jääkiekkopuolustaja Topi Niemelä kuului Suomen joukkueen kulmakiviin jo vuosi sitten, kun alle 20-vuotiaiden maajoukkue saavutti pronssia ikäluokan MM-kilpailuissa. Nyt edessä ovat toiset MM-kilpailut Kanadassa, mutta vieläkään ei päästä pelaamaan normaaliolosuhteissa, kun koronapandemia kurittaa maailmaa.

Kuplaolosuhteet ja MM-kilpailujen vaatimustaso ovat tutut Niemelälle.

–  Viime vuodesta pitää ottaa mukaan oppia, mutta viime kausi ei merkkaa muuten enää mitään. Hyvällä fiiliksellä ja itseluottamuksella voimme lähteä pelaamaan. Tämä on viimeinen turnaus meidän ikäluokalle, joukkueen vanhimpaan 2002 syntyneiden vuosikertaan kuuluva Niemelä sanoi maajoukkueen mediatilaisuudessa ennen kisoihin matkustamista.

Niemelää ovat kurittaneet loukkaantumiset.

–  Nilkka syksyllä, kisojen jälkeen ranne ja sitten vielä solisluu, puolustaja luetteli viime kauden vammojaan.

Tehoja takalinjoilta

Nyt hän vakuuttaa olevansa täydessä iskussa, ja vilkaisu liigatilastoihin vankistaa ajatusta. Oulun Kärppien tehopuolustaja on summannut 31 ottelussa pisteet 6+18=24.

–  Sain hyvät harjoituspohjat kesältä, koska alla on hyvä kesäharjoittelujakso. Olen treenannut pitkän kesän ja keväänkin, kun loukkaantumiset sotkivat viime kautta vielä keväälläkin.

Tehopisteille ja muille onnistumisille 19-vuotiaalle puolustajalla on muitakin selityksiä.

–  Olen päässyt joukkueessa hyvään rooliin, joka on pitänyt käyttää. Olen ansainnut luottoa (valmennukselta), ja onnistumiset ovat kasvattaneet itseluottamusta.

Edellisissä MM-kilpailuissa Niemelä oli turnauksen tehokkain puolustaja seitsemän ottelun tehoin 2+6=8. Pronssin kirkastaminen kiinnostaisi tapaninpäivänä Saksaa vastaan käynnistyvissä MM-kilpailuissa, mutta Niemelä ei hötkyile.

–  Pitää pelata hyvin ja saada joukkuepeli kulkemaan. Kultaa ei vielä mietitä vaan otetaan steppejä sitä kohti. Hieno saavutus se olisi, mutta siihen vaaditaan täysi onnistuminen joukkueelta ja valmennukselta.

Lue myös:

    Uusimmat