Nuorison kiusaamaksi joutunut sotaveteraani Armas Maasto kuoli 98-vuotiaana – ystävä sai suru-uutisen eilen illalla: "Menetimme kunnon veteraanin ja luotettavan ihmisen"

Porvoolainen sotaveteraani Armas Maasto on menehtynyt maanantai-iltana. Maasto oli kuollessaan 98-vuotias.

Porvoon seudun sotaveteraanit ry:n puheenjohtaja Tuomo Kankkunen vahvistaa kuoleman MTV Uutisille. Kankkusen mukaan Armas kuoli vanhuuteen.

Armas nousi ihmisten tietouteen kaksi vuotta sitten, kun MTV Uutiset kertoi nuorisoporukasta, joka oli häiriköinyt häntä. Nuorisojoukko härnäsi vanhusta öisin koputtelemalla tämän kodin ikkunaan ja kurkistamalla verhon takaa.

Kankkunen löysi porukan tytöt heti ja kun hän tuli heidän kanssaan Armaksen ovelle, Armas mietti 15 sekuntia ja sanoi ”Sisään vaan”. Sotaveteraani tarjosi nuorisolle suklaata ja kertoi sotatarinoita, näiden tullessa pyytämään tekoaan anteeksi.

– Armas kysyi, että loppuuhan tämä tähän ja tytöt lupasivat, että loppuu, Kankkunen sanoo.

Pojat tulivat viikkoa myöhemmin pyytämään anteeksi eikä nuorista ollut häiriöksi sen jälkeen.

"Hän ei valittanut mistään"

Armaksella oli Kankkusen mukaan loppuun asti hyvä muisti.

– Vielä pari viikkoa sitten hän kertoi vanhoista asioista. Muisti ei mennyt missään vaiheessa. Menetimme kunnon veteraanin ja luotettavan ihmisen, Kankkunen suree.

Eilen illansuussa, kun hänen tyttärensä soitti ja kertoi suru-uutisen, niin Tuomo Kankkuselta pääsi itku.

– Hän oli hyvin kiitollinen eikä valittanut mistään. Hän sanoi monta kertaa, että on saanut elää hyvän elämän hyvässä kunnossa. Luontainen vaatimattomuus, mikä näillä veteraaneilla on tavaramerkkinä, oli myös Armaksella, Kankkunen sanoo.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja