Mainos

Nuoriso kiusasi sotaveteraani Armasta, 96, öisin – "Minä pelkäsin niin ankarasti"

96-vuotias sotaveteraani Armas Maasto ei saanut yli viikkoon nukuttua kunnolla. Syynä tähän olivat nuoret, jotka hakkasivat Maaston ikkunoita ja kurkkivat verhojen raosta.

Alkuviikosta hän soitti ystävälleen, Porvoonseudun sotaveteraanien puheenjohtaja Tuomo Kankkuselle ja kertoi ongelmastaan.

– Hän on niin mukava ja maltillinen, ei tunne vihaa ketään kohtaan. Mutta hän kertoi, että nuoret kurkistelivat verhojen välistä ja hän meni piiloon peiton alle soittaakseen taskulampun valossa poliisille, Kankkunen kertoo. 

Nuoret tytöt lähtivät karkuun

Kankkunen päätti, että menee Maaston luo, ja vaikka yöpyy siellä, jotta veteraani saa nukuttua.

– Minulla on korkeat ikkunat, ja niitä he hakkasivat. Minä vaan pelkäsin niin ankarasti, kun täällä yksin olin, että ikkunat menevät rikki. Ne ovat suuria ruutuja, ne maksavat timanttia! Maasto kertoo MTV Uutisille.

Eilen illalla Kankkunen saapui paikalle ja istahti tuoliin. Jossain vaiheessa tärppäsi; hän näki ikkunasta, kuinka muutama nuori tyttö tuli pihapiiriin. Ehtimättä laittaa edes takkia päälleen hän ampaisi tyttöjen perään pihalle.

Tytöt juoksivat karkuun ja lukittautuivat läheisen pizzerian vessaan. Kankkunen kuitenkin odotti, että he tulivat ulos ja jututti tytöt paikan päällä. Kankkunen on onnellinen siitä, että noin 13-vuotiaat tytöt olivat hyväkäytöksisiä. 

"Nyt on keveä olo"

Tytöt kertoivat, että kiusaamisessa on ollut mukana myös kaksi poikaa, jotka ovat käyneet häiritsemässä myös muiden asuntojen luona. Puhuttelun jälkeen tytöt olivat lähdössä pois, jolloin Kankkunen totesi:

– Tässä on vielä tärkein tekemättä. Nyt lähdetään Armaksen luona käymään, te tervehditte nätisti kättä pitäen ja pyydätte anteeksi.

Ja näin tytöt tekivät. Ja lupasivat, etteivät enää häiriköi. Maasto kertoi, että olo on nyt keveä, ensimmäistä kertaa pitkään aikaan hän sai nukuttua hyvin yönsä. 

Viisi vuotta rintamalla taistellut Maasto kehuu Kankkusen hillittyä puhuttelutyyliä.

– Puhuttelu hoidettiin niin, ettei vaan meikäläistä kohtaan tule mitään vihamielisyyttä. Nuoriso on nuorisoa, ja nämä hienosti vannoivat, etteivät häiritse enää.

Kankkunen kertoo, että hänellä on tiedossaan myös häiriköintiä harrastaneiden poikien nimet, ja hän aikoo ottaa heihin yhteyttä. Hänellä on myös suunnitteilla yhteistyö koulun kanssa – hän haluaisi kutsua koululuokan uudelle sotaveteraanihuoneelle kuulemaan sodan ajasta ja juttelemaan vielä virkeiden sotaveteraanien kanssa. 

– Tällä tavalla jatkettaisiin tätä veteraanisukupolven elämänfilosofiaa, Armaksen toivomaa sovintoa sukupolvien välille. 

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Uusimaa-lehti

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.