Mainos

Nuoriso juhli monin paikoin yllättävän rauhallisesti

Koulujen päättyminen ja kesälomien juhliminen on pitänyt poliisin kiireisenä eri puolilla Suomea.

Helsingissä poliisi oli liikkeellä normaalia viikonloppua vahvemmalla miehityksellä, mutta mitään vakavaa ei kuitenkaan yön aikana tiettävästi sattunut. Poliisin tehovalvonnassa olivat muun muassa puistot, uimarannat sekä Helsingin keskustassa nuorison suosimat kokoontumispaikat.

Myös Espoossa nuoriso juhli yleisesti ottaen rauhallisesti, joskin poliisi joutui puuttumaan alaikäisten alkoholinkäyttöön. Viikonlopun aikana Espoossa hävitettiin yli 240 litraa alkoholia. Väkeviä alkoholijuomia löydettiin nuorten hallusta aikaisempia vuosia vähemmän. Poliisi kirjoitti 112 rikesakkoa ja 18 rikosilmoitusta alaikäisten alkoholin hallussapidosta. Lasten alkoholinkäytöstä tehtiin yli 130 lastensuojeluilmoitusta.

Niin ikään Vantaalla lauantai-ilta oli rauhallinen. Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kerrotaan Helsingin Sanomille, ettei koulujen loppuminen aiheuttanut erityisempiä häiriöitä.

Päijät-Hämeen poliisilaitoksen mukaan ihmisiä oli paljon liikkeellä varsinkin Lahden keskustan alueella, ja poliisille kertyi 185 tehtävää. Säilöön otettujen määrä oli kuitenkin vähäinen, ja nuorison juhlinta maltillista. Poliisi puuttui nuorten alkoholin hallussapitoon ja juomiseen takavarikoimalla juomia ja kirjoittamalla rikesakkoja. Osa nuorista kävi myös sosiaaliviranomaisten jututettavana ennen kun vanhemmat noutivat lapsensa poliisilaitokselta.

Myös Keski-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan, että lauantain juhlinta sujui suhteellisen rauhallisesti. Suurempia kahakoita ei ole tullut poliisin tietoon.

– Nuoria on ollut liikkeellä, mutta ei niin paljoa kuin aikaisemmin, poliisilaitokselta kerrotaan.

Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren poliisilaitoksenkaan tietoon ei tullut vakavampia rikoksia. Kaikkiaan kolme pahoinpitelyä kirjattiin Kokkolassa ja Pietarsaaressa viime yönä.

Oulun tilannekeskuksesta kerrotaan, että poliisilla oli tavallista enemmän tehtäviä, mutta ne eivät niinkään liittyneet nuorison juhlintaan.

Turussa nujakointia ja nahinoita

Sen sijaan Varsinais-Suomen poliisilaitoksella kulunut viikonloppu ei ole sujunut rauhallisissa merkeissä.

Turun alueella on muun muassa setvitty erilaisia nahinoita ja tappeluita. Komisario Marko Luotonen kertoo, että tänä viikonloppuna poliisilla on ollut 40 prosenttia enemmän tehtäviä kuin vuosi sitten samaan aikaan.

– Koko ilta on alkoholia kaadettu maahan ja tappeluja on ollut, Luotonen summaa. - Täällä ei ole ollut kovin rauhallista.

Myös Jokilaaksojen poliisilaitos kertoo, että nuorten juhliminen aiheutti useita häiriöitä juhlintapaikkojen lähistöille. Lisäksi virkavalta joutui keräämään alaikäisiltä litratolkulla alkoholijuomia. Päättäjäisjuhlinnan valvomisen lisäksi poliisia työllisti eilisillan ja viime yön aikana 100 tehtävää, joista suurin osa oli nujakoita, perheväkivaltatapauksia ja autoilijoiden ylinopeuksia.

Poliisin tehovalvonnan erityiskohteena päättäjäisviikonloppuna oli tänä vuonna nuorten päihteiden käyttö erityisesti lasten leikkipaikoilla sekä päiväkotien ja koulujen pihoilla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.