Nuori Superpesis-tähti vaihtaa lajia ja tavoittelee Suomessa ennennäkemätöntä temppua – pallo saa videolla hurjaa kyytiä

Konsta Kurikka haaveilee baseball-urasta – pallo lähtee kädestä jopa 150 km/h! 0:35
Konsta Kurikka haaveilee baseball-urasta – pallo lähtee kädestä jopa 150 km/h!

Sotkamon Jymyn nuoren tähden Konsta Kurikan, 20, tuleva kausi on jäämässä tämän viimeiseksi lajissa. Juvalaisen suunnitelmissa on pelaajauran tavoittelu laajoja kansainvälisiä mahdollisuuksia sisältävässä baseballissa.

Suomessa vielä varsin marginaalisessa asemassa olevan lajin tietyt osat muistuttavat paljonkin pesäpalloa. Yksi niistä on heittäminen.  

– Baseballissa heitetään paljon. Se olisi itselleni pääjuttu lajissa, koska pystyn heittämään kovaa, ja se on aina ollut intohimoni, Kurikka kommentoi MTV Urheilulle.

Pääkuvan video: Konsta Kurikka heittää palloa peräti 150 kilometrin tuntinopeudella!

Kovasta heittokädestä tunnetun Kurikan osaamiselle on osoitettu kiinnostusta jo Japanista, jossa laji nauttii vahvaa asemaa. Perimmäinen tavoite on silti Pohjois-Amerikassa, josta lajin legendaarisimmat kentät löytyvät.

– Onhan se siistiä, että oman heiton ansiosta on tullut kiinnostusta. Toivottavasti se jatkuu myös tulevaisuudessa.

– Kyllä se (Pohjois-Amerikassa pelaaminen) tuntuu realistiselta. Haluan tehdä töitä sen eteen ja kääntää sen kortin. Siellä ei kuitenkaan ole kukaan Suomesta vielä tosissaan käynyt kokeilemassa, joten olisihan se hienoa olla itse ensimmäinen. Mutta tämä kausi totta kai keskitytään vielä pesäpalloon. Jymyssä kun pelaa, mestaruus on tietenkin ainoa tavoite.

Potentiaalisesti lihova tilipussi on käynyt myös nuoren pelaajan mielessä rapakon takaisia baseball-haaveita pohdittaessa, mutta näkökulma rahaan on suurta kuukausipalkkaa juurevampi.

– Rahallisesti ajateltuna ehkä tärkein asia on silti se, että pääsisi ammatikseen urheilemaan ja tekemään omaa intohimoa täysipäiväisesti.

Pitkäveteiseksikin joidenkin mieltämän lajin kauneus on Kurikan mukaan monessa asiassa.

– Heittäminen kiinnostaa minua eniten ja se, että syöttäjä taistelee heittäjää vastaan – vähän kuten pesäpallossakin, mutta baseballissa syötöllä on vielä isompi rooli. Minkälainen se on? Osuuko siihen? Miten hyvin hallitset heittosi? Minua kiehtoo ehkä juuri se, että peli pyörii sen heiton kautta.

Pesäpalloliitto kertoi tiistaina rakentavansa yhteistä strategiaa pesäpallon, baseballin ja softballin kanssa. Yhtenä hankkeen keulakuvista toimiva Kurikka on tyytyväinen, että nuorille pelaajille syntyy mahdollisuus kokeilla erilaisia asioita.

Baseballin vahvempi jalansija Suomessa voisi nuorisotähden mukaan olla oikeasti mahdollista.

– Jos täältä oikeasti lähtisi ammattilaisia ulkomaille, se varmasti herättäisi nuoremmissakin kiinnostusta, että hei, tässähän voisi olla vastaava laji kuin pesäpallo ja päästä kansainvälisesti huipulle.

Lajit panostavat jatkossa entistä enemmän myös maajoukkuetoimintaan. Suomen baseball-maajoukkue koostuu tällä hetkellä Superpesiksessä uransa rakentaneista pelaajista. EM-karsintaturnaus on tarkoitus pelata Slovakian Bratislavassa kesä-heinäkuun taitteessa.

– Hauska päästä kokeilemaan, kun en ole pelannut vielä yhtään peliä. Näkee sitten vähän, osuvatko lyöjät heittoihini. 

Lue myös:

    Uusimmat