Nuori poika kuoli mopoturmassa: Ulvilan traagisesta kolarista syytteet sekä mopoilijalle että autokuskille

Syytteen mukaan autoilija ajoi ylinopeutta ja mopoilija ei noudattanut väistämisvelvollisuutta. Kumpikin kiistää syyllisyytensä.

Satakunnan käräjäoikeudessa on tänään luettu syytteet Ulvilassa heinäkuussa 2018 tapahtuneesta kuolonkolarista.

Kolarissa mopo ja henkilöauto törmäsivät Kirkkotien ja Saarentien risteyksessä ilta-aikaan. Mopo oli tulossa Saarentieltä Kirkkotielle, eikä huomannut Kirkkotietä ajanutta henkilöautoa. Mopo törmäsi auton oikeaan etukulmaan. 

Mopoa kuljetti onnettomuuden aikaan alaikäinen poika ja kyydissä istui toinen poika. Henkilöautoa puolestaan kuljetti nainen, jonka lisäksi autossa oli naismatkustaja.

Mopon kyydissä ollut, vuonna 2003 syntynyt poika kuoli, mopokuskilta murtui lantio, autossa ollut naismatkustaja sai aivovamman ja myös autoa kuljettanut nainen loukkaantui.

Syyttäjä nosti syytteet sekä mopokuskia että naiskuljettajaa vastaan, eli Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa on tänään käsitelty samassa yhteydessä kummankin kolariin osalliseen henkilön syytteet. 

Kumpikin kiistää

Alaikäistä mopokuskia syytetään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä vammantuottamuksesta nuorena henkilönä. Syytteen mukaan mopokuski ei noudattanut väistämisvelvollisuuttaan, jonka vuoksi naisen kuljettama henkilöauto törmäsi mopoon. 

Esitutkinnassa mopoilija kertoi törmänneensä autoon ajettuaan risteykseen kärkikolmion takaa. Hänen mukaansa Kirkkotiellä ajanut henkilöauto oli ajanut ylinopeutta.

Syyttäjä vaatii mopokuskille tuntuvaa sakkorangaistusta.

Autoa kuljettaneelle naiskuskille syyttäjä vaatii rangaistusta niin ikään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä vammantuottamuksesta. Syyttäjä vaatii naiselle ehdollista vankeutta ja sakkorangaistusta. Nainen on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin. 

Syytteen mukaan nainen oli ajanut Kirkkotiellä ainakin 80 kilometrin tuntinopeudella neljänkympin alueella, kun auto ja mopo olivat törmänneet.

Käräjäoikeus antaa tuomionsa myöhemmin.

Helsingissä on tänä kesänä tuskailtu mopojen aiheuttamaa möykkää. Katso videolta, millaista ääntä mopot saivat aikaan öisin Laajasalossa heinäkuussa.

Tällaista ääntä mopot saavat aikaan öisin Helsingin Laajasalossa 1:14

Lue myös:

    Uusimmat