Mainos

Nuori nainen pahoinpiteli miehen kuoliaaksi tietokoneella ja nyrkein: Sormukset rikoksentekovälineenä valtiolle – "Ei reagoinut millään tavalla siihen"

1:28

Mäntyharjulla viime helmikuussa tapahtuneesta taposta annettiin viime viikolla 9 vuoden vankeusrangaistus.

Teosta tuomittu 24-vuotias Niina Johanna Puustinen tappoi keski-ikäisen tuttunsa lyömällä tätä useita kertoja sormuksin verhotuin nyrkein, ja päätti teon lyömällä puolustuskyvytöntä uhria kannettavalla tietokoneella päähän.

Videolla nainen käy läpi, miten väkivallanteko tapahtui.

Teon motiivina loukkaava kielenkäyttö

Teon motiivina oli loukkaava kielenkäyttö.

– Uhri oli ollut mustasukkainen, ja alkanut huorittelemaan Puustista. Tästä raivostuneena Puustinen oli mennyt uhrin päälle ja alkanut lyömään tätä nyrkein, tuomiossa kerrotaan.

Naisen mielikuvien mukaan mies oli aluksi yrittänyt nostaa käsiään kasvojensa suojaksi, mutta nainen työnsi ne pois jatkaen tekoa.

– Kun otin tietokoneen käsiini, niin uhri ei enää yrittänyt suojata itseään. En osaa sanoa sitä oliko [uhri] tällöin tajuissaan tällöin. Uhri ei ole laittanut minulle enää hanttiin silloin kun irrotin tietokoneesta piuhoja. Uhri ei ole enää liikkunut silloin kun otin tämän tietokoneen, nainen kertoi kuulusteluissa.

– Uhri ei reagoinut millään tavalla siihen, että löin häntä tällä läppärillä, hän jatkoi.

Kumpikin osapuolista oli tilanteessa päihtynyt. Tekijä oli käyttänyt alkoholia ja lääkkeitä, ja tämä kuvaili olotilaansa sekavaksi.

Mies tukehtui vereensä

Uhrin kasvoissa oli kymmeniä pieniä murtumia, joten Puustisen käyttämää väkivaltaa arvioitiin hyvin voimakkaaksi.

Uhrin välitön kuolinsyy oli ollut vereen tukehtuminen. Verenvuoto oli aiheutunut kasvojen tylpistä luunmurtumista. Kuolemaan myötävaikuttavana seikkana oli kirjattu alkoholin ja keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden aiheuttama päihtymystila.

Oikeuden kuulema asiantuntija arvioi, että uhrin toipumisennuste olisi ollut hyvä, jos hän olisi saanut välittömästi apua. Tämän kuolemanriskiä olisi voitu merkittävästi vähentää kääntämällä hänet kylkiasentoon, turvaamalla hengitys esimerkiksi poistamalla suusta ja nielusta verta, sekä soittamalla hätänumeroon.

Nainen kuitenkin poistui välittömästi teon jälkeen paikalta, eikä hänen seurassaan ollut mieskään tehnyt mitään kuoleman estämiseksi.

Yhdeksän vuotta vankeutta

Nainen tuomittiin 9 vuoden vankeuteen taposta. Lisäksi tämä velvoitettiin korvaamaan uhrin tyttärelle 8 000 euroa teon aiheuttamasta kärsimyksestä ja sen aiheuttamasta tilapäisestä haitasta.

Lisäksi tämän korvattavaksi tuli tuhansia euroja teon aiheuttamasta ansionmenetyksestä sekä sairaanhoito- ja hautaamiskuluista. Myös sormukset tuomittiin valtiolle menetetyiksi rikoksen tekovälineinä.

Naisen miesystävä tuomittiin pelastustoimen laiminlyönnistä ja rikoksentekijän suojelemisesta 6 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Hän oli läsnä tapahtumapaikalla, ja hävitti teon jälkeen naisen vereentyneet vaatteet ja teossa käytetyn kannettavan tietokoneen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.