Mainos

Nuori mies puukotti useita - käveli ulkona puukko molemmissa käsissään

Nuorta miestä epäillään usean henkilön puukotuksesta Pohjois-Savossa Vieremällä.

Poliisi epäilee, että vuonna 1992 syntynyt mies puukotti kello 3.47 yhtä ihmistä Vieremän taajamassa sijaitsevassa yksityisessä asunnossa. Tämän jälkeen hänen epäillään puukottaneen ulkona kahta eri miestä, josta toiselle syntyi hengenvaaralliset vammat.

— Epäilty oli uhkaillut uhreiksi joutuneita ensin ravintolassa. Uhrit olivat lähteneet yksityisasuntoon, jonne epäilty oli tunkeutunut myöhemmin. Epäilty puukotti asunnossa ensin yhtä henkilöä, minkä jälkeen hän pakotti mukaansa asunnossa olleen miehen. Tätä hän puukotti ulkona sekä toista sattumanvaraisesti valikoitunutta henkilöä, kertoo komisario Heikki Mansikka-aho Iisalmen poliisiasemalta.

Asunnosta ulos pakotettu loukkaantui vakavimmin puukotuksissa. Hän on hoidossa Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Kahden muun uhrin vammat ovat lievempiä ja he ovat päässeet kotihoitoon.

Poliisin mukaan epäilty oli lisäksi pyrkinyt useisiin asuntoihin.

— Onneksi asukkaat eivät olleet avanneet ovea.

Epäillyllä oli ollut mukanaan kaksi puukkoa. Poliisin mukaan epäilty oli kävellyt ulkona puukko molemmissa käsissään.

Poliisi tavoitti epäillyn paikkakuntalaisen miehen pian tekojen jälkeen. Kiinnioton yhteydessä poliisi joutui käyttämään poliisikoiraa sekä sähkölamautinta.

— Mies vastusti kiinniottoa muun muassa heittämällä poliisia puukoilla.

Mansikka-ahon mukaan epäilty oli tukevassa humalassa, hän puhalsi kiinni otettaessa 2,3 promillea. Epäilty on poliisille entuudestaan tuttu, hänellä on rikosrekisterissä 13 merkintää, joista yksi on törkeä kotirauhan rikkominen. Muut rikkeet ovat liikennerikkomuksia ja rattijuopumuksia.

Poliisi tutkii tekoja kahtena tapon yrityksenä, törkeänä pahoinpitelynä, törkeinä kotirauhan rikkomisina ja virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.