Nuori Ajax-kapteeni julmasta tappiosta: "Se oli kuin unelma, joka muuttui painajaiseksi"

Mestarien liigan välierässä Ajax menetti peliotteensa ensimmäisen puoliajan jälkeen. Tottenham oli otteluparissa jo 0–3-takaa-ajoasemassa, mutta nousi toisessa osassa avausjakson 0–2-tappiotilanteesta lopulta 3–2-voittoon.

Ajaxin päävalmentaja Erik ten Hag kuvaili joukkueen putoamista hyvin julmaksi.

– Jalkapallo voi olla hyvin kaunista ja julmaa samalla. Meidän täytyi kokea tämä tänään, ten Hag kuvailee ottelun jälkeen.

– Jos johdat 2-0, pidä huoli, että voitat. Me emme onnistuneet siinä tänään. Ensimmäisen puoliajan jälkeen menetimme otteen täysin, ten Hag jatkaa.

Kun maalit olivat tasan 2-2, Ajax löysi jälleen hieman otettaan ja sai itseluottamusta, mutta se ei enää auttanut. Lucas Moura iski Tottenhamin kaikki kolme maalia ja viimeisen aivan lisäajan loppuhetkillä, jolla Ajax kaatui.

– Oli todella tuskallista, kun yksikään ei uponnut, ja he saivat onnenkantamamaalin viime sekunneilla. Ehkä jopa viimeisen sekunnin jälkeen, ten Hag sanoi.

Myös Ajaxin nuori kapteeni Matthijs de Ligt kuvailee ottelua unelmaksi, joka muuttui painajaiseksi.

– Pelasimme hyvin ensimmäisellä puoliajalla, olimme vahvoilla. Emme saaneet pidettyä samaa painetta toisella puoliskolla,  De Ligt kertoi.

– Annoimme liian helposti maaleja. Olimme lähellä finaalia. Ja sitten pallo menee sisään. Uskomatonta!, De Ligt jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat