Real Madridilta ilmiömäinen nousu – Pep Guardiolalta tyhjentävä summaus: "Jalkapallo on arvaamatonta"

Real Madrid teki ilmiömäisen nousun Mestarien liigan välierissä Manchester Cityä vastaan keskiviikko-iltana, kun se nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta voittoon.

Real oli selkä seinää vasten ottelun loppupuoliskolla Riyad Mahrezin viimeisteltyä Citylle johto-osuman vajaa 20 minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.Rodrygo toi kuitenkin Realin yhteismaaleissa tasoihin kahdella osumallaan ja Karim Benzema sinetöi finaalipaikan jatkoajalla rangaistuspotkusta.

– Tarvitsemme nyt aikaa. Yhden tai kaksi päivää, mutta tulemme takaisin, nousemme jälleen. Meidän täytyy tehdä se tiimimme kanssa. Sitä tunnetta, jota joskus tapahtuu jalkapallossa ja on tapahtunut historiassa, että johdat ja pääset loppuun asti ja toinen dominoi sinua, sitä ei tapahtunut meille, Guardiola sanoi lehdistötilaisuudessa.

Guardiola on viimeksi voittanut Mestarien liigan kaudella 2010-2011 Barcelonan peräsimessä. Bayern Munchenissä ja Manchester Cityssä tätä menestystä ei ole tapahtunut. Guardiolalta kysyttiin, oliko tämä hänen raskain tappionsa eurokentillä. 

– Minulla on ollut raskaita tappioita. Barcelonassa Chelseaa vastaan, jolloin molemmat ottelut olivat poikkeuksellisia, mutta emme päässeet finaaliin. Se on raskasta meille, sitä ei voi kieltää, Guardiola totesi.

– Olimme lähellä. Olimme lähellä. Mutta lopulta emme pystyneet pääsemään sinne. Emme olleet tarpeeksi hyviä ensimmäisellä jaksolla, mutta emme kärsineet siitä paljoakaan. Maalin tekemisen jälkeen olimme parempia, löysimme temmon ja pelimme ja pelaajat olivat mukavuusalueellaan, Guardiola sanoi BT Sportille.

Real Madrid vaihtoi toisen jakson aikana koko keskikentän kolmikkonsa. Erityiseksi talismaaniksi osoittautui Rodrygo, joka viimeisteli kaksi maalia. 

– He laittoivat paljon pelaajia boksiin, Militaon (Eder), Rodrygon, Viniciuksen, Benzeman ja laittoivat keskityksiä ja tekivät kaksi maalia. Emme pelanneet parastamme, mutta se on tavallista, välierässä pelaajat tuntevat painetta. Jalkapallo on arvaamatonta, se on kuten tämä peli. Meidän täytyy hyväksyä se, Guardiola summasi.

Manchester Cityn kausi jatkuu Englannin Valioliigassa mestaruusjahdissa Liverpoolin kanssa. City on pisteen edellä Liverpoolia, joka kohtaa Real Madridin Mestarien liigan finaalissa. Se pudotti Villarrealin yhteismaalein 5-2.

Katso pääkuvan videolta ottelun kooste.

Lue myös:

    Uusimmat