Mainos

Nuoret viettävät paljon aikaa nettiyhteisöissä

Tutkimuksen mukaan nuorten ikäryhmässä 99 prosenttia vastaajista käytti internetiä. Keskimäärin nuoret viettivät verkossa 10 tuntia viikossa. Erityisen suosittuja ovat chat-keskusteluryhmät sekä pikaviestipalvelut.

Taloustutkimuksen selvityksen mukaan nuorten verkkokommunikointi lisääntyy edelleen Suomessa. Erityisen suosittuja ovat pikaviestipalvelut, joita käyttää jo kaksi kolmesta 15-24-vuotiaasta. Vuosi sitten käyttäjiä oli noin kolmannes ikäluokasta.

Samoin chat-keskusteluryhmät ovat lisänneet vuoden aikana suosiotaan selvästi. Chattia harrasti vuosi sitten noin joka kolmas, nyt joka toinen nuori.

Tiedot käyvät ilmi Taloustutkimuksen Internet Tracking -tutkimuksesta. Siihen haastateltiin syys-lokakuussa puhelimitse noin 3000:ta suomalaista, joista 15-24-vuotiaita oli vajaat 500. Yhtiö julkaisi vain nuoria koskevan osuuden ja markkinoi koko tutkimusta maksullisesti liikeyrityksille.

Nuorten ikäryhmässä peräti 99 prosenttia vastaajista käytti internetiä. Keskimäärin nuoret viettivät verkossa 10 tuntia viikossa. Tämä on enemmän kuin missään muussa ikäluokassa.

Tutkimuspäällikkö Lotta Nivari on vakuuttunut siitä, että erilaisiin verkossa toimiviin yhteisöihin kuuluminen on nuorille tärkeää. Nuoret muodostavat ja ylläpitävät yhteisöjään verkossa. Jos kaikki muut vaihtavat viestejä tällä tavalla, pois jääminen tarkoittaa ryhmän ulkopuolelle joutumista.

Nivari arvioi, että verkossa vietetyn ajan lisääntymiseen vaikuttaa myös laajakaistayhteyksien yleistyminen. Vanhemmat eivät entiseen tapaan rajoita harrastusaikaa, kun kustannukset eivät kasva.

Nuorten ikäryhmä käytti paljon "meseä" eli Messenger-ohjelmaa pikaviestien kirjoitteluun ja kuvien vaihtoon. Myös Skype-internetpuheluohjelma on yleistymässä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.