Nuoret Leijonat MM-kultaan johdattaneen valmentajan uusi osoite varmistui –"Hyvä hetki siirtyä juniorikiekosta ammattilaiskiekon pariin"

Kouvolan KooKoo julkaisi perjantaina seuraavan liigakauden valmennustiiminsä. Päävastuun ottaa Suomen alle 20-vuotiaiden MM-kultaan vuodenvaihteessa luotsannut Jussi Ahokas.

Ahokkaan sopimus on mallia 1+1. KooKoo tiedotti uudesta valmentajastaan perjantaina Facebook-livessä.

Pesti oli odotettu, sillä Ilta-Sanomat kertoi valmentajanvaihdoksesta jo lokakuussa.

Ahokas johdatti Suomen alle 20-vuotiaiden joukkueen jääkiekon MM-kultaan vuodenvaihteessa. Oululaislähtöinen valmentaja luotsasi vuotta nuoremman ikäluokan eli alle 18-vuotiaat maailmanmestaruuteen vuonna 2016.

– Jussi on menestynyt, intohimoinen ja moderni valmentaja. Hänellä on jo pitkä valmentajakokemus vaativista tehtävistä ja hän haluaa ottaa seuraavan askeleen urallaan yhdessä KooKoon kanssa, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kertoi seuran tiedotteessa.

38-vuotias Ahokas ei ole aikaisemmin valmentanut Liigassa. Hän on urallaan valmentanut Suomen juniorimaajoukkueita, Bluesin A- ja B-junioreita ja Kiekkoreippaan junioreita.

Oululaislähtöinen valmentaja oli vuosina 2007-2010 mukana myös Naisleijonien valmennusryhmässä.

– KooKoo on jo täysiverinen Liiga-seura, mutta meidän on aika ottaa seuraava askel myös menestymisen suhteen, Ahokas kommentoi tiedotteessa.

– Olen valmentanut jo 19 vuotta, joten nyt on hyvä hetki siirtyä juniorikiekosta ammattilaiskiekon pariin. Tilaisuuksia olisi ollut aiemminkin, mutta koen olevani nyt selkeästi valmiimpi tehtävään.

Maailmanmestarivalmentajan apuna toimivat Tuomas Tuokkolan potkujen jälkeen päävalmentajaksi hypännyt Mikko Heiskanen, jonka sopimus on niin ikään mallia 1+1. Maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen jatkaa seurassa toistaiseksi.

Kuluvalla kaudella valmennuksessa mukana ollut Lovro Bacj siirtyy KooKoon juniorikiekon kehitysvalmentajaksi, joka kehittää myös valmennusta. Tilalle saapuu kahden vuoden sopimuksella Oulun Kärppien taitovalmentaja Jukka Aho.

KooKoo oli kuluvalla liigakaudella runkosarjassa sijalle 13.

Klo 15.31: Bajcin toimenkuvaa tarkennettu.

Lue myös:

    Uusimmat