Malte Strömwall valloitti SM-liigan maali- ja pistepörssin – edellinen ruotsalaisvoittaja 90-luvulla: "En voi valehdella, tuntuu hyvältä"

Kouvolan KooKoon ruotsalaistähti Malte Strömwall voitti runkosarjan päätöskierroksella maali- ja pistepörssin. 

Strömwall lähti KärppienVille Leskisen kanssa tasapisteissä runkosarjan päätöskierrokselle. Koko suomalainen jääkiekkokansa seurasikin herkeämättä, kumpi vie pörssit nimiinsä. 

Torstai-iltana jouduttiin odottamaan lopulta kolmansiin eriin asti, ennen kuin alkoi tapahtua. Ensin osui Strömwall, kun hän teki KooKoo 2-2-tasoitusmaalin Jukureita vastaan Mikkelissä. 

Leskinen vastasi heti KalPaa vastaan Kuopiossa, kun hän teki lyhyen ajan sisään tehot 1+1. Kärppien ottelu päättyi ennen KooKoon ottelua, joka eteni jatkoajalle. Tässä vaiheessa Leskinen oli kiinni pistepörssin voitossa.

Jatkoajalla Strömwall laukoi kiekon jo ylärimaan, mutta alle minuutti ennen jatkoajan päättymistä Strömwall osoitti maalintekotaitoaan.

24-vuotias hyökkääjä ampaisi läpiajoon ja ujutti kiekon verkon perukoille. Maali numero 30 ja piste- ja maalipörssin voitto tehoilla 30+27=57. Leskinen päätyi samaan pistemäärään, mutta Strömwall voitti molemmat pörssit suuremman maalimääränsä vuoksi.

– En voi valehdella, se tuntuu hyvältä. Pelasimme koko kauden varsin hyvää kiekkoa. Olen tyytyväinen saavutukseeni, mutta en ajatellut tätä kauden alkaessa. On ollut hauskaa tehdä tehoja läpi kauden, Strömwall toteaa MTV Urheilulle.

Leskinen totesi KalPa-ottelun jälkeen, että hän oli muutaman kerran vilkaissut KooKoo-ottelun tilanteen.

– En tiennyt mitään, miten Leskinen pärjäsi, Strömwall puolestaan kertoo. 

KooKoon kausi päättyi runkosarjaan. Strömwallin saavutuksen arvoa nostaa se, että pudotuspelien ulkopuolelle jääneen joukkueen pelaaja ei ole voittanut maalipörssiä kertaakaan 2000-luvulla Liigassa. Edellisen kerran maalikuninkuus meni ulkomaalaispelaajalle vuonna 2012, jolloin tittelin nappasi Ryan Lasch.

Edellinen ruotsalaispelaaja, joka voitti SM-liigan pistepörssin, oli Peter Larsson kaudella 1997-98.

– Joukkueen tavoitteena oli päästä pudotuspeleihin, emmekä sitä tehneet. En aio juhlia tätä saavutusta millään lailla. Olisi ollut mukavampaa päästä pudotuspeleihin, kuin voittaa (pörssit), Strömwall kuittasi.

Jukurit-ottelun päätyttyä Strömwall sai KooKoon kannattajilta lahjan. KooKoon kannattajat ovat pitäneet läpi kauden esillä Kung Malte-lakanaa, jonka Strömwall sai itselleen.

– Olen erittäin onnellinen saadessani sen. Se on ollut siellä siitä lähtien, kun olimme vierasmatkalla Vaasassa, muistaakseni marraskuussa. On ollut hauskaa nähdä se kauden aikana. Oli kiva saada se itselleni nyt, kun kausi on ohi – se on hieno lahja, Strömwall kiitti.


 

Lue myös:

    Uusimmat