Mainos

Nuoret juhlivat koulujen alkua maltillisesti

Tänä viikonloppuna monet nuoret juhlivat kesän päättymistä ja syyslukukauden alkua. Koulut alkavat suurimmalla osalla peruskoululaisista ja lukiolaisista ensi maanantaina.

Helsingissä juhlinta on sujunut rauhallisesti. Komisario Jani Stepanoff Helsingin poliisista on luottavaisella mielellä.

– Ilma on tänään hyvä ja luulen, että nuoria tulee enemmän kuin eilen. Odotan kuitenkin, että käyttäytyminen heidän osaltaan on varsin maltillista. Uskon, että he ovat viimeisten valvontaiskujen myötä ottaneet opikseen ja että alkoholia on ehkä suhteessa vähemmän liikkeellä kuin aikaisemmin, Stepanoff sanoo.

Nuorten suosimalta Kampin Narinkkatorilta puheensorina kuuluu kauas. Ensi viikolla lukion aloittava kaveriporukka harmittelee kesän lyhyyttä ja on sitä mieltä, että viimeiset lomapäivät täytyy viettää kunnialla.

– Katsotaan mihin ilta vie, Brian Aspegren naurahtaa.

– Nyt ovat viimeiset lomapäivät, maanantaina alkaa koulu, niin pitäisi varmaan tehdä jotain kavereiden kanssa, Severi Rautiola lisää.

Pojat aikovat Kampista siirtyä Hietaniemen uimarannalle pelaamaan korista. Päihteetön Yökoris-tapahtuma onkin vetänyt puoleensa monia. Vaikka muuten Helsingin keskustassa näyttää rauhalliselta, poliisi on tehostanut toimintaansa päihdevalvontaryhmällä.

Yleensä poliisin apuna kaduilla ovat erilaiset järjestöt, mutta tänä viikonloppuna kesälomien ja muiden tapahtumien takia päivystystä ei ole. Ensi viikosta alkaen viikonloppupäivystykset jatkuvat normaalisti. Ensi viikonloppuna juhlivia nuoria odotetaankin olevan liikkeellä paljon enemmän.

Katso Katja Liukkosen juttu (Kymmenen uutiset 11.8.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.