Mainos

Nuorena murhannut vapautuu elinkautisesta jo reilun kymmenen vuoden jälkeen – poliisi nappasi tappajat aikanaan, kun ruumista kaivettiin syvemmälle

Helsingin hovioikeus päätti vapauttaa nuorena henkilönä murhan tehneen miehen jo reilun kymmenen vankeusvuoden jälkeen. Kyse on tapauksesta, jossa kaksi miestä surmasi helmikuussa 2010 helsinkiläisen liikemiehen.

Elinkautista istutaan keskimäärin 14,5 vuotta. 

Uhri oli toisen nuorukaisen äidin miesystävä. Kaksikko hakkasi miehen hengiltä tämän nukkuessa asunnossa Helsingin Kontulassa. Häntä muun muassa potkittiin raudoitetulla maihinnousukengällä. Päätä myös poljettiin.

Teon jälkeen ruumis kuljetettiin pakastearkusssa Nurmijärvelle ja lopulta haudattiin metsään. Liikemies oli nelisen kuukautta kadoksissa.

Lopulta epäiltyjen jäljille päässyt poliisi löysi tappajat verekseltään hautapaikalta kesäkuussa, kun he yrittivät haudata uhrin ruumista entistä syvemmälle maahan.

Toinen alle 21-vuotias

Nyt vapautettavaksi määrätty oli tekoaikaan alle 21-vuotias. Tällöin elinkautisesta vapautumista voi hakea jo kymmenen vankeusvuoden jälkeen. Tavallisesti raja on kaksitoista vuotta.

Toinen tuomittu joutuu vielä odottamaan elinkautisanomuksen tekemistä, koska hän oli tekoaikaan jo täyttänyt 21 vuotta.

Hovioikeus totesi, että nuorempi murhaaja voidaan vapauttaa ensi vuoden elokuussa, kun hän on istunut rangaistustaan 10 v 6 kk.

Hovioikeuden mukaan vapauttamista puolsi se, että hän oli vankeusaikana kouluttautunut ja hänellä on vakituinen työpaikka. Vankeusaika on sujunut suuremmitta rikkeitä ja päihdetestit ovat olleet negatiivisia. Uusiin rikoksiin hän ei ollut syyllistynyt.

Hovin mukaan vapauttamista vastaan puhui ainoastaan elinkautiseen johtanut teko.

Hovioikeus punnitsi kokonaisuutta ja päätti vapauttaa miehen elokuun lopussa 2020.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja