Mainos

Hovi piti liikemiehen murhan elinkautiset ennallaan

Helsingin hovioikeus on pitänyt ennallaan liikemiehen murhasta annetut elinkautiset.

Helsingin käräjäoikeudessa elinkautiseen vankeusrangaistukseen liikemies Jari-Pekka Koskelan murhasta tuomitut Toni Harhalan ja Kimi Hagelin olivat valittaneet hovioikeuteen vaatien tuomioidensa alentamista. Lisäksi he vaativat, että heidän katsottaisiin syyllistyneen murhan sijaan pahoinpitelyyn.

Hagelin oli lisäksi hovioikeuteen toimittamassaan lisäkirjelmässä todennut, että hän on mielentilaltaan helposti johdateltavissa sekä hänen on vaikeata hahmottaa erilaisia tilanteita. Hovioikeus kuitenkin katsoi, että murha on tehty vakaasti harkiten.

Hovioikeus piti näin käräjäoikeuden tuomiot ennallaan.

Jari-Pekka Koskela surmattiin naisystävän, Toni Harhalan äidin, asunnossa Helsingin Kontulassa 19. helmikuuta 2010. Harhala ja Hagelin olivat pahoinpidelleet nukkuvan Koskelan kuoliaaksi muun maussa potkimalla uhria pään alueelle maihinnousukengällä, jossa oli raudoitettu kärki.

Surman jälkeen Koskela kuljetettiin pakastearkussa huonekaluliikkeen varastoon Nurmijärvelle, jonka jälkeen ruumis haudattiin läheiseen metsään.

Koskela ehti olla kadonneena useiden kuukausien ajan ennen kuin hänet löydettiin metsään haudattuna. Poliisi löysi epäillyt verekseltään hautapaikalta, kun he yrittivät haudata Koskelan ruumista entistä syvemmälle maahan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.