Kahdelle elinkautinen liikemiehen murhasta - naisystävän syyte hylättiin

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut kaksi kaverusta elinkautiseen vankeusrangaistukseen helmikuisesta liikemies Jari-Pekka Koskelan murhasta.

Liikemiehen naisystävän poika Toni Harhala sekäpojan ystävä Kimi Hagelintuomittiin elinkautiseen vankeuteen murhasta sekä kolmesta hautarauhan rikkomisesta. Lisäksi heidät määrättiin maksamaan uhrin äidille ja alaikäiselle tyttärelle yhteensä 7000 euron korvaukset.

Käräjäoikeus sen sijaan hylkäsi liikemiehen naisystävään kohdistuneet syytteet murhaan yllyttämisestä. Oikeus määräsi naisen vapautettavaksi välittömästi.

Koskela haudattiin metsään

Jari-Pekka Koskela surmattiin naisystävän asunnossa 19. helmikuuta. Syyttäjän mukaan naisystävän poika ja tämän kaveri olivat alkaneet pahoinpidellä Koskelaa aamuyöllä tämän nukkuessa. Uhri oli onnistunut tappelemaan hetken hyökkääjiään vastaan. Lopulta toinen miehistä oli alkanut potkia uhria pään alueelle maihinnousukengällä, jossa oli raudoitettu kärki.

Harhala ja Hagelin ovat tunnustaneet pahoinpitelyn, mutta kiistäneet murhan.

Asunnossa oli tapahtumien aikana myös Koskelan naisystävä sekä kaksi lasta. Naisystävän mukaan hän oli yrittänyt saada miehet lopettamaan pahoinpitelyn. Lisäksi hän oli koettanut soittaa hätäkeskukseen, mutta soittaminen oli estetty. Nainen oli lähtenyt makuuhuoneesta lastenhuoneeseen, kun toinen huoneistossa ollut lapsi oli alkanut itkeä.

Surman jälkeen Koskela kuljetettiin pakastearkussa huonekaluliikkeen varastoon Nurmijärvelle, jonka jälkeen ruumis haudattiin läheiseen metsään.

Koskela ehti olla kadonneena useiden kuukausien ajan ennen kuin hänet löydettiin metsään haudattuna viime kesäkuussa. Poliisi löysi epäillyt verekseltään hautapaikalta, kun he yrittivät haudata Koskelan ruumista entistä syvemmälle maahan. Poliisi pääsi epäiltyjen jäljille omien tutkimustensa avulla.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat