Mikkelin parvekemurhaaja pääsee vankilasta – paiskasi pitkän väkivallan päätteeksi uhrin kolmoskerroksesta kerrostalon pihalle

Helsingin hovioikeus on päättänyt, että Mikkelin parvekemurhaajana tunnetuksi tullut mies on päästettävä ehdonalaiseen vapauteen.

Vuonna 1971 syntynyt mies oli tuomittu alentuneesti syyntakeisena tehdystä murhasta ja hautarauhan rikkomisesta.

Mies surmasi vuonna 2008 entuudestaan tuntemansa miehen yhdessä rikostoverinsa kanssa. Surmatyö tehtiin useammalla teräaseella, ja väkivaltaa luonnehdittiin erittäin rajuksi ja runsaaksi.

Uhrin rintakehään kohdistuneita teräaseeniskuja kuvailtiin voimaltaan erittäin suuriksi.

Ruumis paiskattiin parvekkeelta pihalle

Teko tapahtui usean tunnin aikana, ja uhri oli ollut puolustuskyvytön jo ensimmäisten teräaseen lyöntien jälkeen. Uhrin poistuminen paikalta estettiin.

Loppukaneettina ruumis paiskattiin häpeilemättä ulos asunnosta.

– [Mies] ja rikoskumppani ovat heittäneet lähes alastoman ruumiin kolmannen kerroksen parvekkeelta maahan ja jättäneet ruumiin kerrostalon pihalle, hovioikeus kertoo päätöksessään.

Vainaja lojui pihalla seuraavaan päivään saakka. 

– Asiassa on myös jäänyt jossain määrin epäselväksi, miten [mies] suhtautuu tekoihinsa tällä hetkellä.

Mies lupaa päihteetöntä elämää

Rikosseuraamuslaitos puolsi miehen vapauttamista pitäen perusteltuna, että tämä määrättäisiin puolen vuoden valvottuun koevapauteen. Mies on ollut jo useamman vuoden avolaitoksessa ja käynyt hovioikeuden mukaan vankeusaikana hyvin. 

Mies itse totesi lausumassaan muun muassa aikovansa elää loppuelämänsä päihteettömänä. Siksi hän arvioi, että hänen riskinsä syyllistyä uuteen väkivaltarikokseen on vähäinen. Oikeus kuuli asiassa myös miehen puolisoa.

Oikeus päätti, että mies vapautuu helmikuun lopussa vuonna 2024. Tuolloin hän on suorittanut vankeusrangaistusta lähes 16 vuoden ajan.

Monimutkainen kaavio elinkautisvankien vapauttamisesta 0:45
Elinkautisesta vankeudesta ehdonalaiseen pääsy ei ole kaikkein yksinkertaisin asia ainakaan paperilla. Näin monimutkainen kaavio elinkautisvankien vapauttamisesta on tehty.

Lue myös:

    Uusimmat