Mainos

Nuohoojia koulutettava uusiin tehtäviin

Nuohoojien työ on muuttunut entistä monipuolisemmaksi viime vuosina. Työhön kuuluu ilmanvaihtojärjestelmien, tulisijojen, hormien ja lämmityskattiloiden tarkastusten ja puhdistusten lisäksi neuvontaa ja konsultointia.

Energiatehokkuutta koskeva EU:n direktiivi laajentaa Nuohousalan keskusliiton puheenjohtajan Esko Penttilän mukaan nuohoojien toimenkuvaa.

Direktiivin edellyttämää rakennusten energiatehokkuustodistusta aletaan vaatia Suomessa viimeistään vuonna 2009. Penttilä uskoo, että direktiivi antaa nuohoojille tilaisuuden tarjota palvelujaan myös tarkastustehtävissä ja hyötysuhdemittauksissa.

- Uudet tehtävät vaativat kuitenkin voimakasta panostusta nuohoojien perus- ja täydennyskoulutukseen, Penttilä muistuttaa.

Energiatehokkuuteen liittyviä asioita pohditaan Kuopiossa meneillään olevassa Euroopan nuohoojamestarien vuosittaisessa kokouksessa, joka päättyy sunnuntaina. Kokoukseen osallistuu nuohoojia yli kymmenestä Euroopan maasta ja Yhdysvalloista.

Nuohoojien työ monipuolistunut

Saksassa nuohoojat on jo koulutettu mittaamaan lämmityskattiloiden tehokkuutta. Osa heistä on koulutettu myös EU:n direktiivin määrittelemän energiatehokkuustodistuksen myöntäjiksi.

Nuohoojien työ on muuttunut entistä monipuolisemmaksi viime vuosina. Työhön kuuluu ilmanvaihtojärjestelmien, tulisijojen, hormien ja lämmityskattiloiden tarkastusten ja puhdistusten lisäksi neuvontaa ja konsultointia. Nuohoojat muun muassa opastavat ihmisiä tulisijoihin, ilmanvaihtoon ja paloturvallisuuteen liittyvissä käyttö-, huolto- ja suunnitteluasioissa.

Nuohoojat huolehtivat omalla työpanoksellaan myös kiinteistöjen paloturvallisuudesta, sisäilman puhtaudesta, energian säästöstä ja ympäristön puhtaudesta.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 05.08.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.