Nummelan sihti kohdallaan trapissa

Petri Nummelan sihti oli lauantaina kohdallaan Ateenan olympialaisten haulikkoradoilla. Nummela, 33, rikkoi trapin peruskilpailussa 73 kiekkoa 75:stä ja on avauspäivän jälkeen hienosti neljännellä sijalla.

Karsinta jatkuu sunnuntaina 50 kiekolla, joiden jälkeen kuusi parasta jatkaa 25 kiekon finaalissa. Nummela on hyvissä asemissa, sillä täyteen 75 kiekon tulokseen ei yltänyt kukaan ja 74:äänkin vain kaksi ampujaa.
- Sunnuntaina vain täyttä uudestaan. Yritän säilyttää iloisuuden ja rohkeuden ampua, Nummela jutteli urakkansa päätyttyä.

Hän ei karsastanut tippaakaan uransa ensimmäisten olympialaisten hälinää, vaan pystyi jättämään turhat jännitykset muiden huoleksi.
- Kun jotain on odottanut oikein kovasti ja tehnyt töitä sen eteen, niin silloin voi nauttia täysin siemauksin, Nummela kertoi naama virneessä.

Itseluottamus roihahti täyteen liekkiin päivän ensimmäisessä sarjassa, jossa Nummela rikkoi kaikki kiekot. Kahdessa seuraavassa sarjassa vain yksi kiekko kummassakin karkasi haulisuihkun ulottumattomiin.
- Kisa lähti tosi loistavasti käyntiin ja siitä tuli sykettä. Päivän viimeisessä sarjassa tuli yksi kevyesti onnenkantamoinen, mutta muut osumat olivat kyllä ihan tähdättyjä, Nummela selvitti.

Nummela arvelee, että tulos 120 voi jo riittää finaaliin. Hänen ennätyksensä peruskilpailussa on 121 rikottua kiekkoa. Lahden MM-kisoissa kaksi vuotta sitten seitsemänneksi sijoittuneella Nummelalla ei ole menestymisen pakon taakkaa harteillaan, vaan hän voi kilpailla vapautuneesti.

Toisin on esimerkiksi olympiavoittoa puolustavalla Australian Michael Diamondilla. Hän ampui Nummelan kanssa samassa ryhmässä, mutta joutui tyytymään avauspäivänä 72 kiekon tulokseen. Samaan ryhmään kuului myös Sydneyn hopeamitalisti, Britannian Ian Peel, jonka lauantai oli pettymys (70).

Miesten trapin karsinta, tilanne 75/125:

 Giovanni Pellielo   ITA  74        
 Aleksei Alipov      RUS  74               
 Bret Erickson       USA  73        
 Petri Nummela       FIN  73 
 Stephane Clamens    FRA  73        
 Ahmed Almaktoum     UAE  73        
 Francisco Boza      PER  73        
 Lance Bade          USA  73          

Kilpailu jatkuu sunnuntaina.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat