Mainos

NTV:n toimittajat valtasivat tv-tornin

Kiista venäläisestä NTV-televisiokanavasta jatkuu Moskovassa. Kanavan työntekijät ovat linnoittautuneet tv-torniin ja kieltäytyvät tottelemasta uutta johtoa.

Tilannetta hämmentää myös se, että amerikkalaisen CNN:n perustaja Ted Turner on ostamassa puolet kanavan osakkeista. Viime yönä noin 400 toimittajaa oli linnoittautuneina Ostankinon tv-torniin Moskovassa. Uutisia lukuunottamatta kaikki lähetystoiminta on katkaistu.

Kiista kärjistyi eilen, kun Venäjän valtiollinen kaasuyhtiö Gazprom kaappasi kanavalla vallan ja ilmoitti vaihtavansa yhtiön johdon. Toinen puoli osakkeista on yhä NTV:n perustajalla Vladimir Gusinskilla, joka on paennut Espanjaan lahjontasyytteiden vuoksi.

NTV:ssä uskotaan, että kaiken takana on presidentti Vladimir Putinin halu hiljentää kanava. Moni pelkää, että Venäjällä ei ole kohta yhtään riippumatonta tv-kanavaa vaan kaikki keskittyvät hymistelemään presidentin saavutuksia.

Kreml kiistetään kaikki syytökset.

Turner vahvisti osakkuutensa

Ted Turner vahvisti päässeensä sopimukseen kaupasta, jonka myötä osa venäläisen riippumattoman tv-aseman NTV:n omistuksesta siirtyy amerikkalaisille.

Turner ei kuitenkaan kertonut kauppasopimuksen sisältöä eikä sitä, miten suuri osuus NTV:stä tulee hänen omistukseensa. Turner valitti samalla viime päivien tapahtumia NTV:ssä.
(MTV3-STT))

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.