Ensimmäinen lumivyöryturman uhri löydettiin Pohjois-Norjassa: "Yksi ruumisauto poistui paikalta" – Kolmea muuta yritetään löytää torstaina

Norjan poliisi julkaisi lumivyöryturman uhrien henkilöllisyydet 0:23
Kolme suomalaista ja ruotsalainen kuoli lumivyöryturmassa Pohjois-Norjan Blåbärfjelletillä tammikuun alussa.

Ensimmäinen neljästä lumivyöryturman uhreista on löydetty Pohjois-Norjan Tamokdalenissa. Asiasta kertoo Norjan yleisradioyhtiö NRK.

Toistaiseksi ei tiedetä, kuka uhreista löydettiin keskiviikkoiltapäivänä. NRK:n mukaan kolmelta Suomen aikaa uhri kuljetettiin helikopterilla alas.

MTV Uutisten avustaja Roosa Pelkonen on paikalla Tamokdalenissa. Hän kertoo, että noin vartin yli kolme Suomen aikaa paikalta poistui yksi ruumisauto.

Norjan TV2:n haastattelema Roald Berntsen Tromssan poliisista kertoi, että kaivuutyöt on lopetettu keskiviikon osalta ja niitä jatketaan torstaina.

Berntsenin mukaan sääennuste lupaa hyvää torstaille, joten operaatio jatkunee aamulla.

10 henkilöä kaivaa käsin

Turmapaikalle vietiin pelastustyöntekijöitä helikopterilla. Turmapaikalla on Norjan poliisin mukaan 10 henkilöä kaivamassa, ja heidät lennätettiin kahdella helikopterilennolla.

Uhreja kaivetaan lumesta käsin.

Norjan poliisi kertoo NRK:lle, ettei tarkkaa aikataulua pelastusoperaatiolle ole. Keskiviikkona kaivettiin niin pitkään kuin sää salli.

Kahden ruumiin sijainti tiedetään syvyyttä myöten. Kahta muuta ei ole paikannettu niin tarkasti, joten kaivamiseen tarvittavaa aikaa ei osata arvioida.

– Olemme valmistautuneet erittäin hyvin. Meillä on ollut 14 päivää aikaa suunnitella kaivuutyö yksityiskohtaisesti, Andreas Nilsen Tromssan poliisista kertoi NRK:lle.

Lumimassoja räjäytettiin lumivyöryriskin ehkäisemiseksi

Operaatioon osallistuu henkilökuntaa poliisista, puolustusvoimista, Punaisesta rististä ja kansalaisjärjestö Folkehjelpistä.

Aiemmin tunturilla tehtiin lumimassojen räjäytyksiä, jotta operaation aikana vältytään uusilta lumivyöryiltä.

2. päivä tammikuuta sattuneessa lumivyöryturmassa menehtyivät Suomesta 29-vuotias Mikael Sten, 36-vuotias Niklas Nyman ja 32-vuotias André Stenfors sekä ruotsalainen, 29-vuotias Disa Bäckström.


Lue myös:

    Uusimmat