Mainos

Tämän tiedämme nyt suomalaisuhreja vaatineesta lumivyöryturmasta

0:23

Norjan lumivyöryturmassa kadonneiden suomalaisten etsinnän odotetaan jatkuvan tänään. Kadonneiden retkeilijöiden etsintä Pohjois-Norjassa on takkuillut toistuvasti huonon sään takia.

Sääolosuhteet ovat hankaloittaneet helikopterin käyttöä ja lisäksi vuoristossa on ollut korkea lumivyöryjen riski.

Lumivyörylähettimistä on pyritty etsimään signaaleja ja kaksi signaalia saatiin paikannettua läheltä toisiaan. Vaikka uhrien luo ei olekaan päästy on yksi asia valitettavasti varma: Heitä ei löydetä elossa.

Norjan poliisi julkaisi eilen uhrien henkilöllisyydet. Turmassa menehtyivät Suomesta 29-vuotias Mikael Sten, 36-vuotias Niklas Nyman ja 32-vuotias André Stenfors. Lisäksi surmansa sai ruotsalainen, 29-vuotias Disa Bäckström.

Nelikko ilmoitettiin kadonneeksi viime keskiviikkona sen jälkeen, kun he olivat lähteneet Blåbärfjelletin 1 440 metrin korkeudella olevalle huipulle.

Tromssassa on suunniteltu maaoperaation aloittamista lumivyöryn alle jääneiden suomalaisten ja ruotsalaisen löytämiseksi. Operaation toteuttavat armeijan erikoisjoukot.

Lisäksi Norjan poliisi suunnittelee uutta etsintäoperaatiota. Säätietojen mukaan keskiviikkona on mahdollisesti ensimmäinen ajankohta, kun etsinnöissä päästään käyttämään taas helikoptereita.

Maaoperaatiossa lumisateesta tai säästä ylipäänsä ei ole samanlaista haittaa kuin lentäen suoritetusta operaatiosta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja