Mainos

MTV Norjassa: Etsinnät keskeytettiin jälleen – "Vuorilla sää on liian huono"

52:24
MTV Norjassa: Suomalaisten ruumiita yritetään löytää, mutta sää vaikeuttaa etsintöjä

Pohjois-Norjan Tamokdalenissa yritettiin tänään jatkaa etsintäoperaatiota. Kolmen suomalaismiehen ja yhden ruotsalaisnaisen epäillään jääneen keskiviikkona lumivyöryn alle.

Etsintää joudutaan kuitenkin taas lykkäämään, koska ylhäällä vuorella on niin huonot olosuhteet, ettei sinne voi laskeutua. Etsintää yritetään uudelleen, mikäli sääolosuhteet paranevat.

Etsintätoimia oli alun perin tarkoitus jatkaa vasta huomenna. Tänään aamulla kuitenkin sää selkeni sen verran, että kopteri tankattiin ja se nousi ilmaan yhdentoista jälkeen Suomen aikaa. Se ehti lentää noin puolen tunnin ajan, kunnes etsijät luovuttivat ja laskeutuivat lähtöpaikalle. 

Vuorilla huono sää

Etsintöjä johtava poliisi Roald Berntnsen kertoo, että helikopterilla yritetään päästä laskeutumaan lumivyöryalueelle niin pitkään, kun paikalla on valoisaa.

– Täällä alhaalla sää näyttää ihan hyvältä, mutta korkealla se on ongelmallinen. Eikä meillä ole muita vaihtoehtoja päästä sinne kuin helikopteri; Bertnsen kertoo.

Tarkoitus on löytää kaksi ihmistä, joiden piippareiden signaalit on paikannettu valtavan lumivyöryalueen keskeltä.

Mikäli tänään ei onnistuta laskeutumaan alueelle ennen pimeän saapumista, palataan alkuperäiseen suunnitelmaan ja etsintöjä jatketaan huomenna.  

Äärimmäiset sääolosuhteet

Paikalla oleva MTV Uutisten toimittaja Sami Lindfors kertoo, että sade on tauonnut ja paikalla on lähinnä tuulista. 

Operaation johtaja sanoo, että olosuhteet ovat kokeneillekin pelastajille tänään haastavat. Johtaja myös painotti toivovansa sydämensä pohjasta, ettei joutuisi enää johtamaan uutta operaatiota tämän jälkeen.

– Hän sanoi, että olosuhteet ovat niin vaikeat kuin vain voi olla: tammikuussa on niin pimeää ja sääolosuhteet äärimmäiset veden, lumen ja rännän takia. On mahdollista, että kesken tämän operaation syntyy uusi lumivyöry, joka aiheuttaa taas vahinkoja, MTV Uutisten toimittaja Lindfors kertaa poliisilta kuulemaansa.

Helikopterilla oli tarkoitus yrittää löytää ainakin kahta ihmistä, jotka perjantaina paikannettiin piippareiden avulla.  

Uhrien etsintää

Viralliset etsinnät keskeytettiin perjantaina huonon sään takia.

Kolme suomalaismiestä ja ruotsalaisnainen katosivat keskiviikkona iltapäivällä, kun he olivat matkalla Blåbärfjelletin 1 440 metrin korkeudella olevalle huipulle. Alueella tapahtui katoamisen aikoihin suuri lumivyöry. 

Norjan poliisi sanoi perjantaina, että kadonneiden etsintä on muuttunut uhrien etsinnäksi.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja