Jääkiipeilykurssi päättyi traagisesti, kun lumivyöry vei kolme suomalaisen hengen – viimeiset kuvat iloisesta seurueesta vain pari päivää ennen turmaa

André Stenfors lisäsi sosiaaliseen mediaan matkakuvia vain päiviä ennen kohtalokasta lumivyöryä 0:35

Kolmen suomenruotsalaisen miehen ja yhden ruotsalaisnaisen reissu Pohjois-Norjassa sai traagisen käänteen, kun lumivyöry iski tunturissa heidän päälleen tammikuun alussa.

Jääkiipeilykurssilla oli kymmenen osanottajaa, joista suurin osa oli suomalaisia. Osa heistä oli lähtenyt kotiin ennen nelikon katoamista.

Huipulle lähteneessä retkiseurueessa oli mukana viisi henkilöä, joista yksi, ruotsalaismies, kääntyi aiemmin takaisin. Hän teki viranomaisille ilmoituksen, kun ei saanut enää ystäviinsä yhteyttä.

Jäljet johtivat lumivyöryalueelle, mutta ei sieltä takaisin

Pelastusviranomaiset löysivät alueelta jäljet, jotka johtivat lumivyöryalueelle, mutta ei sieltä pois. Onnettomuuspaikka on noin kilometrin korkeudessa.

Pelastusyritykset jouduttiin keskeyttämään toistuvasti huonojen sääolosuhteiden ja lumivyöryvaaran vuoksi.

Viranomaiset kertoivat neljä päivää katoamisen jälkeen, että pelastustyöt on vaihdettu etsintätöihin eikä toivoa uhrien elossa löytymisestä ole.

Seurueeseen kuuluivat 29-vuotias Mikael Sten, 36-vuotias Niklas Nyman, 32-vuotias André Stenfors ja 29-vuotias Disa Bäckström.

Viimeiset kuvat vain paria päivää ennen turmaa

Stenfors julkaisi sosiaalisen median kanavallaan seurueesta kuvia jääkiipeilemässä vain muutamaa päivää ennen kohtalokasta reissua tunturin valloitukseen.

Kuvissa näkyy iloisia ihmisiä jäisen tunturinseinämän vierustalla Lyngsalpanin vuoristossa Tromssassa.

Onnettomuus on järkyttänyt etenkin uhrien kotiseuduilla Pohjanmaalla.

Mikael Sten ja André Stenfors työskentelivät Wärtsilän Vaasan-yksikössä, ja Niklas Nyman toimi opettajana Kemiönsaaressa. Työyhteisöt ovat vahvistaneet tiedot.

Kaksi uhreista oli opiskellut ammattiopisto Axxellin eräopasopiskelijoina.

Uhrien hakeminen käynnistyy heti, kun säät sallivat

Etsintäoperaatiossa on havaittu neljä signaalia lumivyöryvaroittimista.

Norjan poliisi on valmistautunut loppuviikon aikana uhrien hakemiseen.

Lue myös:

    Uusimmat