Novak Djokovicilta ensimmäiset kommentit karkotuspäätöksen jälkeen – legendalta suorasanainen näkemys tilanteeseen: "Minusta hän tekee suuren virheen"

Tulosruutu: Novak Djokovicia odottaa karkotus Australiasta.

Melbournelaisessa säilöönottohotellissa pidettävä tennistähti Novak Djokovic on julkaissut ensimmäiset kommenttinsa sen jälkeen, kun hänen viisuminsa peruttiin torstaina Australiassa.

Djokovic on viettänyt reilun vuorokauden melbournelaisessa Park-hotellissa, johon majoitetaan turvapaikanhakijoita ja maasta poistamista odottavia henkilöitä. Djokovic vietiin hotelliin odottamaan karkotusta Australiasta sen jälkeen, kun hänen viisuminsa peruutettiin lentoasemalla torstaina hänen saapuessaan Australiaan. Djokovicin oli määrä osallistua 17. tammikuuta alkavaan Australian avoimeen tennisturnaukseen.

Djokovic ei ole kommentoinut tilannettaan julkisuudessa, mutta perjantaina hän päivitti lyhyen viestin Instagramin-tilinsä tarinat-osiossa. 

– Kiitos ihmiset eri puolilla maailmaa jatkuvasta tuestanne. Tunnen sen ja arvostan sitä suuresti, Djokovic kirjoitti.

Koronarokottamattoman Djokovicin pääsy Australiaan evättiin hänen matkustusdokumenttiensa puutteellisuuden vuoksi. Koronarokotteesta kieltäytynyt Djokovic kertoi aiemmin saaneensa lääketieteellisen poikkeusluvan matkustaa maahan ilman koronarokotuksia, mutta rajaviranomaiset katsoivat, etteivät hänen maahantulon edellytyksensä täyttyneet.

Djokovic yrittää lakimiehineen kumota viisuminsa perumisen ja karkotuspäätöksen paikalliseen oikeusistuimeen tehdyllä valituksella. Asiaa käsitellään maanantaina. Djokovic odottaa oikeuden päätöstä säilöönottohotellissa.

Djokovicin tilanteeseen ovat ottaneet kantaa muun muassa Serbian presidenttin, Djokovicin isä sekä moni ammattilaispelaajat Rafael Nadalista lähtien.

Djokovicin erittäin hyvin tunteva, tähteä aiemmin valmentanut tennislegenda Boris Becker avasi näkemyksiään Daily Mailiin kirjoittamassaan tekstissä. Beckerin mielestä Djokovicin rokotusvastaisuudella voi olla kauaskantoisia vaikutuksia.

– Minusta hän tekee suuren virheen, kun ei ota rokotetta. Se uhkaa hänen uransa loppua ja hänen mahdollisuuksiaan sementoida asemansa kaikkien aikojen pelaajana, Becker kirjoittaa.

Toisaalta Becker ymmärtää Djokovicia, joka on tehnyt hurjasti töitä ja poikkeuksellisia valintoja uransa eteen. Djokovic noudattaa muun muassa äärimmäisen tarkkaa ruokavaliota saadakseen kehostaa irti kaiken mahdollisen.

Beckerin mukaan Djokovic on äärimmäisen lujatahtoinen ihminen, eikä hän ole lainkaan vakuuttunut siitä, että serbi taipuisi rokotuskannassaan.

– Istuin neljä kertaa hänen aitiossaan, kun hän voitti Australian avoimet, joten tiedän tarkkaan hänen vahtuutensa upeana kilpailijana. Minusta hän on hieno persoona, joka voidaan helposti ymmärtää väärin, Becker toteaa.

– Hänen vahvuutensa voivat muuttua heikkouksiksi. Sama upea päättäväisyys, minkä näin useissa tiukoissa otteluissa voi haavoittaa häntä hänen itsepäisyytensä takia.

Beckerin mielestä Djokovic saattaa vielä katua, jos ei taivu ottamaan koronarokotetta. Rokottamattomuus voisi vaikuttaa suuresti 34-vuotiaan tähden uran loppuvaiheisiin. Nykymaailmassa ammattilaispelaajan elämä kaikkine matkustamisineen olisi vaikeaa ilman rokotetta.

– Säännöt ovat sellaiset, piti niistä tai ei, se vain täytyy hyväksyä. Ehkä joskus palaamme normaaliin, mutta 34-vuotiaana hänellä ei ole enää valtavasti aikaa jahdata tavoitteitaan.

Lue myös:

    Uusimmat