Toukkia ruoassa, tuhoisa tulipalo viime kuussa – Novak Djokovic odottaa kohtaloaan karuista oloistaan tunnetussa hotellissa

Tulosruutu: Novak Djokovicia odottaa karkotus Australiasta.

Ratkaisu Novak Djokovicin viisumiasiassa voi venyä ensi viikkoon. Koronarokotetta koskevan poikkeusluvan turvin maahan matkustanut tähtipelaaja on valittanut viisuminsa peruuttamisesta oikeusistuimeen. Djokovic vietiin hotelliin odottamaan kohtaloaan.

Kauden ensimmäistä grand slam -turnausta Australian avoimia varten maahan saapunut Djokovic joutui ongelmiin lentoasemalla myöhään keskiviikkoiltana paikallista aikaa. Useiden tuntien selvitysten jälkeen rajaviranomaiset päättivät peruuttaa Djokovicin viisumin ja hänet siirrettiin hotelliin odottamaan maasta poistamista.

Syynä viisumiselkkaukseen on Djokovicin saama lääketieteellinen poikkeuslupa matkustaa maahan ilman koronavirusrokotetta. Reutersin mukaan Victorian osavaltio oli myöntänyt Djokovicille poikkeusluvan, jonka perusteella hän sai viisumin matkustaa Australiaan. Rajalla Djokovicin esittämät dokumentit eivät kuitenkaan olleet riittäviä maahanpääsemiseksi.

Reutersin mukaan osavaltiot voivat Australiassa myöntää poikkeuslupia rokotusvaatimuksiin, mutta kansainvälisistä rajoista vastaava liittovaltio tehdä niihin liittyen omat päätöksensä.

Djokovic on lakimiehineen valittanut viisuminsa peruuttamisesta australialaiseen oikeusistuimeen.

Djokovic odottaa kohtalonsa ratkeamista melbournelaisessa Park-hotellissa, jota on käytetty joulukuusta 2020 turvapaikanhakijoiden ja maasta karkotettavien ihmisten majoittamiseen.

Daily Mailin mukaan hotellissa on tällä hetkellä noin 30 henkilöä odottamassa asiansa käsittelyä. Osa on joutunut odottamaan kohtaloaan jo vuosia. Hotellin ulkopuolella on pidetty protesteja, joissa on vastustettu ihmisten sulkemista hotelliin. Torstaina hotellin ulkopuolelle kerääntyi myös Serbian lippuihin sonnustautuneita ihmisiä tukemaan Djokovicia.

Reutersin ja Daily Mailin mukaan olot hotellissa ovat olleet karut. Viime lokakuussa koronavirus pääsi valloilleen hotellissa majoittuneiden keskuudessa ja lähes puolet asukkaista sai tartunnan. Joulukuussa hotellissa riehunut tulipalo puolestaan aiheutti vammoja osalle asukkaista ja ainakin yksi vietiin sairaalaan tämän hengitettyä savua. Palon syytä ei ole kerrottu. Reutersin mukaan hotelliin majoitetut ovat valittaneet myös homeisesta ruoasta, jossa on ollut toukkia.

Aiemmin hotellia on käytettiin karanteenikeskuksena.

Djokovicin viisumiselkkausta käsiteltiin melbournelaisessa oikeusistuimessa torstaiaamuna Suomen aikaa. Istunnon alku viivästyi, koska oikeuden puheenjohtaja ei ollut saanut asiakirjoja Djokovicin asianajajilta. Oikeus jatkaa asian käsittelyä maanantaina. Djokovic pysyy hotellissa odottamassa päätöstä karkotuksestaan. 

Tenniskauden ensimmäinen grand slam -turnaus Australian avoimet alkaa  maanantaina 17. tammikuuta.


Juttua muokattu 6.1. kello 11.03. Lisätty tieto siitä, että oikeus jatkaa asian käsittelyä maanantaina.

Lue myös:

    Uusimmat