Rafael Nadal "jollain tapaa pahoillaan" Novak Djokovicin puolesta – heitti piikin karkotusta odottavan serbin suuntaan: "Se on minun näkemykseni" 

Novak Djokovicia odottaa karkotus Australiasta.

Novak Djokovicin viisumiselkkaus uhkaa perua hänen osallistumisensa Australian avoimeen tennisturnaukseen. Rafael Nadal sanoo olevansa pahoillaan Djokovicin tilanteesta, mutta muistuttaa serbin tienneen, mihin oli ryhtymässä.

Australian rajaviranomaiset peruuttivat Djokovicin viisumin tämän saavuttua maahan myöhään keskiviikkona paikallista aikaa. Viranomaiset eivät kelpuuttaneet Djokovicin saamaa lääketieteellistä poikkeuslupaa koronarokotteesta vapautumiseksi. Djokovicia odottaa karkotus maasta, ellei hänen valituksensa australialaiseen oikeusistuimeen tuota tulosta.

Djokovic pitää Nadalin ja Roger Federerin kanssa kärkisijaa miesten grand slam -voittojen määrässä. Kullakin on 20 suurvoittoa. Federer on sivussa Australian avoimista, mutta viime kaudella puolivälieriin yltänyt Nadal on mukana jahtaamassa historiallista titteliä.

Melbournen ATP 250 -turnauksessa Australian avoimiin valmistautuvat Nadal sanoi olevansa "jollain tapaa pahoillaan" rokotevastaisuudestaan tunnetun Djokovicin puolesta. 

– En tietenkään pidä tästä, Nadal totesi voitettuaan Ricardas Berankisin kahdessa erässä.

– Hän kuitenkin tiesi tilanteesta jo kuukausia sitten, joten hän on tehnyt omat päätöksensä.

Djokovic on kertonut julkisesti vastustavansa koronarokotteita. Australiaan hän matkusti saatuaan lääketieteellisen poikkeusluvan, joka ei kuitenkaan lopulta kelvannut rajaviranomaisille.

Koronavirustartunnan joulukuussa saanut Nadal totesi, että Djokovicin tilanne näyttää rajulta. Djokovic kuljetettiin säilöönottokeskuksena toimivaan hotelliin odottamaan maasta poistamista. Samalla Nadal avasi omia näkemyksiään lääketieteestä.

–  On normaalia, että australialaiset ovat turhautuneita tällaisen taphtuessa, koska he ovat joutuneet käymään läpi tiukkoja sulkutiloja. Moni ei ole voinut matkustaa takaisin kotiin, Nadal sanoi.

– Minä uskon siihen, mitä lääketieteen asiantuntijat sanovat. Jos he sanovat, että meidän pitää ottaa rokotus, silloin me tarvitsemme rokotuksen. Se on minun näkemykseni.


Lue myös:

    Uusimmat