Nouseeko painosi kuukautisten aikana? Lääkärin helppo vinkki pitää painon ja turvotuksen kurissa

Nouseeko painosi kuukautisten aikana? Voit syyttää keltarauhashormonia, joka aiheuttaa nesteen kertymistä varsinkin vatsan seudulle. Painon nousemista kuukautisten aikana voi hillitä helpolla keinolla.

Lähes joka kolmas nainen kärsii ikävistä PMS-oireista, kuten mielialan vaihteluista, rintojen aristamisesta sekä turvotuksesta ja painonnoususta. Kuukautisten aikana paino voi nousta yksilöstä riippuen 0,5–4 kilogrammaa. Vaa’an lukema palaa kuitenkin takaisin kuukautisten päätyttyä.

Popsugar-sivuston haastattelema gynekologi Angela Chaudhari kertoo, että painonnousu kuukautisten aikana johtuu keltarauhashormonista. Tätä naishormonia erittyy keltarauhasesta ja istukasta juuri ennen kuukautisten alkamista, sillä se kypsyttää kohdun limakalvoa mahdollista raskautta varten. Keltarauhashormoni voi aiheuttaa nesteen kertymistä varsinkin vatsan tietämille.

Kuvat todistavat, että ihminen voi näyttää hoikemmalta, vaikka paino olisikin noussut. Artikkeli jatkuu videon alla.

Kuvat osoittavat: Ihminen voi painaa enemmän, mutta näyttää hoikemmalta 1:06

Nesteen poistamiseen auttaa neste 

Voi kuulostaa nurinkuriselta, mutta paras tapa välttää nesteen kertymistä on Chaudharin mukaan runsas nesteiden, kuten veden, juominen.

– Juominen auttaa pitämään nesteen verisuonissa, joihin se kuuluu, ja johtaa parempaan nesteytykseen sekä nesteiden poistumiseen kehosta.

Chaudhar sanoo, että nesteen kertyminen kehoon yhdistettynä kuukautisvuotoon voi aiheuttaa turvotuksen lisäksi tuntemuksen huonosta nesteytyksestä ja johtaa vetämättömyyteen.

Riittävä määrä vettä turvotuksen poistamiseen on noin kaksi litraa päivässä, Chaudhar vinkkaa.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat