Mainos

Nostitko rahaa pääkaupunkiseudun automaatista? Tarkkaile tiliäsi

Poliisi tutkii suurpääkaupunkiseudun alueella tapahtunutta laajaa maksukorttien kopiointisarjaa, jossa Otto-automaateilla on yritetty kopioida korttitietoja.

Korttikopiointia epäillään tapahtuneen usealla automaatilla suurpääkaupunkiseudun alueella. Poliisin mukaan kyseessä on Suomen oloissa poikkeuksellisesta tekokokonaisuudesta.

Pankit tulevat varotoimenpiteenä sulkemaan joitain kortteja.

Tutkinta alkuvaiheessa

Tapauksen tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Mikko Kososen mukaan tapauksen tutkinta on vasta alkuvaiheessa.

Tällä hetkellä poliisin tiedossa on alle kymmenen Otto-automaattia, joihin skimmauslaite on asennettu. Automaattien tarkkoja sijainteja ei toistaiseksi paljasteta. Automaatit ovat kuitenkin sijainneet vilkkailla paikoilla kaupunkien keskustoissa.

- Skimmaajien pyrkimyksenä on yleensä saada mahdollisimman suuria määriä korttitietoja, joten syrjäisille paikoille näitä ei kannata asentaa, arvioi tutkinnanjohtaja Kosonen.

Kososen mukaan on mahdollista, että epäiltyjen peukaloimia automaatteja tulee poliisin tietoon vielä lisää.

Yksi epäilty otettu kiinni

Poliisi kehottaa tarkkailemaan korttien nostotapahtumia sekä noudattamaan tarkkaavaisuutta kaikilla korttiautomaateilla. Epäilyttävistä asioista on syytä ilmoittaa automaatilla annettuihin puhelinnumeroihin tai poliisille.

Poliisin mukaan kortinmyöntäjä on tarvittaessa yhteydessä asiakkaaseen. Mahdolliset tappiot eivät jää kortinhaltijan vastuulle.

Sarjaa tutkitaan törkeinä maksuvälinepetoksina. Poliisi otti eilen yhden henkilön kiinni rikoksesta epäiltynä. Epäilty on itäeurooppalainen mies.

Juttua tutkii Itä-Uudenmaan poliisilaitos yhdessä Helsingin ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitosten sekä keskusrikospoliisin kanssa.

(MTV3)

Katso Päivi Taljan juttu (Seitsemän uutiset 13.5.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.