Mainos

Norwegianin perumista ja myöhästyneistä lennoista jo yli 160 valitusta – "En saa yhteyttä asiakaspalveluun"

Norwegianin lennoista on tänä vuonna valitettu kuluttajariitalautakuntaan jo 161 kertaa. Norwegianin mukaan lentoja on peruttu miehistöpulan takia. 

Helsinkiläinen naisen oli tarkoitus lentää Kööpenhaminaan juhannuksen aatonaattona Norwegianilla, mutta lentoa edeltävän päivän iltana kello viisi yhtiö ilmoitti, että seuraavan aamun lento on peruttu.

– Lentoni olisi ollut aamulla seitsemältä ja he pyysivät minua varaamaan uuden meno-lennon. Kaikki seuraavan päivän lennot olivat kuitenkin täynnä ja minulle ehdotettiin lentoa kaksi päivää alkuperäistä lentoa myöhemmin. Se oli lento Kööpenhaminaan Lontoon kautta, jossa noin viiden tunnin odottelu, nainen kertoo.

Hänen mukaansa yhtiö ei ilmoittanut mitään syytä lennon perumiseen. Koska vaihtoehdot olivat huonot, nainen perui myös paluulentonsa Kööpenhaminasta ja päätti ostaa lennot äkkilähdöillä toisen lentoyhtiön kautta. Tämän jälkeen hän sai viestin yhtiöltä, jossa kerrottiin, että rahat ovat palautettu luottokortille.

– Puoli minuuttia tämän jälkeen sain kuitenkin viestin, että vain osa rahoista on palautettu. Olen yrittänyt tavoittaa yhtiön asiakaspalvelua ja selvittää asiaa, mutta en saa mihinkään yhteyttä. Ainoa puhelu, jonka olen käynyt, tehtiin Ukrainasta ja huonolla englanninkielellä, nainen kertoo.

"Erittäin huolestuttavaa"

Norwegianin Suomen viestintää hoitava Tarja Valde-Brown vahvistaa STT:lle, että lentoja on jouduttu peruuttamaan miehistöpulan ja vilkkaan kesäsesongin vuoksi.  

Lentojen peruutuksista ja myöhästymisistä on valitettu myös kuluttajaviranomaisille. Norwegiania koskevia valituksia on tänä vuonna tullut liki sata Euroopan kuluttajakeskukseen, kertoo MTV Uutisille johtaja Leena Lindström.

Lindströmin mukaan Norwegian on ilmoittanut vaatimuksia esittäville kuluttajille, että syynä peruutukseen on ollut miehistön tai kapteenin äkillinen sairastuminen.

– On tavattoman huolestuttavaa, että lentoyhtiöllä, joka on näin voimakkaasti Suomen markkinoilla, ei ole heittää kehään uutta henkilökuntaa, yhtä uutta henkilökunnan jäsentä sairastuneen tilalle.

Euroopan kuluttajakeskukseen on tullut valituksia vastaavista tapauksista jo helmikuusta lähtien. Lindström kertoo, että nykyään valituksia Norwegianista tulee päivittäin.

Kuluttajariitalautakunnasta kerrotaan MTV Uutisille, että Norwegiania koskevia tapauksia on tullut tänä vuonna jo 161.

Finavian sivuilta selviää, että esimerkiksi huomisen aamun Norwegianin lento Kööpenhaminaan on niin ikään peruttu.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.