Mainos

Norjan tunnelipalo saattaa jatkua vielä tunteja – tunnelissa romahdusvaara

Helsingin pelastuslaitoksen aluepäällikkö Marko Järvisen mukaan Norjan tunnelipalossa syntyy varmasti rakennevaurioita myös itse tunneliin.

Marko Järvisen mukaan näin iso määrä polttoainetta palaa jopa 2000 asteen lämmöllä joka on niin suuri, että se aiheuttaa väistämättä rakenteellisia vaurioita itse tunneliin. Myös tunnelin u-muotoisuus aiheuttaa ongelmia pelastajille ja sammutustöille.

– Kaltevuus ja varsinkin tämänlainen muoto aiheuttaa aina lisä ongelmia. Se toimii käytännössä kuin piippuhormi. Savu on aina näissä tilanteissa se, mikä ihmisiä tappaa, Järvinen sanoo.

Järvisen mukaan autoilijoilla, jotka ovat olleet tuulen alapuolella, on hyvät mahdollisuudet selviytyä, sillä savu ja kuumuus nousevat aina ylöspäin. Jos tulipalon yläpuolelle on jäänyt autoilijoita, niin selviytymismahdollisuudet ovat huomattavasti pienemmät.

– On hyvin epätodennäköistä, että tunnelissa on pelastusteitä alimmissa kohdissa jossa se alittaa vuonon. Liikennemäärät noissa pienemmissä tunneleissa Norjassa ovat niin pieniä, että siellä on rakennettu kustannustehokkaasti, Järvinen jatkaa.


Itse tulipalo saattaa kestää useita tunteja, riippuen palavan materiaalin määrästä. Jälkisammutustöihinkään ei päästä heti sammumisen jälkeen, sillä tunnelissa saattaa olla romahdusvaara, ellei se jo palon aikana ole romahtanut.

– Tämän kaltaiset tapaukset eivät kuitenkaan ole niin harvinaisia kuin luulisi, silloin tällöin tapahtuu ympäri maailmaa, Järvinen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.