Norjan sensaatio Erling Braut Haaland rikkoo ennätyksiä Mestarien liigassa – vastustajan valmentaja: "Meitä rankaisi pelaaja, joka nousee aikakautensa merkkihahmoksi"

Norjalaissensaatio Erling Braut Haaland, 20, ylsi kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana 20 maaliin jalkapallon miesten Mestarien liigassa. Haaland viimeisteli tiistaina kaksi maalia Borussia Dortmundille, kun saksalaisjoukkue varmisti paikkansa liigan puolivälierissä.

– Meitä rankaisi pelaaja, joka nousee aikakautensa merkkihahmoksi, arvioi Sevillan päävalmentaja Julen Lopetegui.

Euroopan jalkapalloliiton Uefan mukaan Haaland kiirehti 20 maaliin vain 20 vuoden ja 231 päivän ikäisenä. Norjalainen rikkoi ranskalaisen Kylian Mbappen ennätyksen, sillä Mbappe oli 20. maalinsa tekohetkellä liki 22-vuotias.

Haaland teki myös 20 maalin nopeusennätyksen, sillä hän ehti rajapyykkiin vain 14 ottelussa. Euroopan kovatasoisimmassa seurajoukkuekilpailussa edellinen ennätysmies Harry Kane tarvitsi 24 ottelua tehdäkseen 20 maalia.

Dortmund varmisti jatkopaikkansa yhteismaalein 5–4, kun se pelasi Sevillan kanssa 2–2-tasapelin.

– Ottelu oli raskas, ja olen väsynyt, mutta puolivälieriin yltäminen tuntuu todella hyvältä, Haaland kommentoi tv-yhtiö Skyn haastattelussa.

Tämän kauden Mestarien liigassa hän on tehnyt kymmenen maalia kuudessa ottelussa.

Dortmundissa Sevilla kipusi Youssef En-Nesyrin kahdella maalilla 0–2-numeroista tasoihin, mutta ei pystynyt enempään.


Lue myös:

    Uusimmat